23948sdkhjf

Nordjysk direktør: Udbredt forvirring om retningslinjer

Regeringens nedlukning af syv nordjyske kommuner skaber problemer for flere af byggebranchens virksomheder. 

Det gælder eksempelvis for BM Byggeindustri, som er hjemmehørende i Hobro. Ifølge Fagbladet 3F beder modulproducenten ansatte – der bor i en af de syv berørte kommuner – om at møde ind på arbejde, hvis ikke de ønsker at holde fri uden løn. 

Direktør Tom Theilgaard Mikkelsen bekræfter, at det er BM Byggeindustris tolkning efter at have fulgt retningslinjerne fra Dansk Industri, som fastholder, at virksomheden kun kan få lønkompensation, hvis 30 procent af medarbejderne sendes hjem. 

Hos Byggegruppen i 3F, der organiserer landets bygningsarbejdere, er meldingen en anden. Næstformand Palle Bisgaard mener, at ansatte har mulighed for at blive hjemme med løn, hvis de bor eller arbejder i en af de syv berørte kommuner som følge af den trepartsaftale, som blev indgået søndag. 

Direktør Tom Theilgaard Mikkelsen understreger, at BM Byggeindustri har alle intentioner om at tage ansvaret på sig som arbejdsgiver. Han mener, at forvirringen omkring tolkningen af retningslinjerne er udbredt. 

– Der hersker simpelthen forvirring om, hvilke regler vi har at forholde os til. Jeg har også talt med andre virksomheder inden for byggeriet, som har fået samme rådgivning. Men hvis det viser sig, at vi godt kan nøjes med at hjemsende de af vores medarbejdere, der er fanget i den aktuelle situation, fordi de bor i en af de lukkede kommuner, så vil vi selvfølgelig gøre det, siger Tom Theilgaard Mikkelsen til Fagbladet 3F. 

Licitationen - Byggeriets Dagblad arbejder på at få en kommentar til sagen fra Dansk Industri.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.104