23948sdkhjf

MT Højgaard vinder Grønlands nye brandstation

En moderne brandstation der er næsten 100 meter lang med 14 porte, og et byggeri der samlet fordeler sig over mere end 2.800 kvm. Det er hvad Nuuk City Development nu har indgået entreprisekontrakt med MT Højgaard International om at opføre.

Det oplyser entreprenørselskabet i en pressemeddelelse.

Brandstationen, som opføres på kommunens entreprenørplads ved Pukuffik i Nuuk, bliver to etager med personalefaciliteter, garager, vaskehal og værksted. Der vil således være god plads til at udføre alle opgaver før, under og efter en hændelse. 

Adm. direktør for Nuuk City Development, Jens B. Frederiksen, oplyser, at to entreprenørselskaber afleverede tilbud, og at tildelingskriteriet var det økonomisk mest fordelagtige. 

Erfarne stålbyggere i front 

Nuuks indbyggertal er fordoblet de sidste 40 år, og med en mere central adresse kan brandvæsenet således rykke hurtigere ud til alle dele af byen. I MT Højgaard International ser sektionsdirektør Kim Ulrik Hansen nu frem til at komme i jorden, før frosten for alvor sætter ind.  

– Det er en opgave med meget stålarbejde, og det ligger rigtig godt til os. Vi har for nylig lavet stålkonstruktioner på opførelserne af Usisaats erhvervsbyggeri og vores egen fabrik i Nuuk. Mandskabet der leder opførelsen af brandstationen, var også projektledere på disse to byggerier, og de tager deres erfaring med, så vi kan aflevere en velfungerende brandstation til den aftalte tid, forklarer han.

MT Højgaard International starter arbejdet med det samme, og efter planen afleverer de brandstationen til Nuuk City Development, så stationen kan blive taget i brug 1. maj 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14