23948sdkhjf

Investerer 745 millioner - Norsk teknologifirma bygger dansk fuld-skala fabrik

Quantafuel kom i august med udmeldingen om, at der var planer om at etablere en fuld-skala-fabrik på dansk jord. Indtil da havde selskabet slået sin folder på sin fabrik i GreenLab Skive, som selskabets første europæiske fabrik. 

Nu har selskabet besluttet sig og den første fuld-skala-fabrik i Danmark skal ligge i Esbjerg, oplyser Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Quantafuel har udviklet en teknologi, som omdanner affaldsplast til olieprodukter som bruges i produktionen af ny plastik og til miljøvenlige brændsler.

140.000 kvadratmeter

Quantafuel har netop har netop underskrevet køberetten til cirka 140.000 kvm jord i et erhvervsområde i Esbjerg. Til foråret forventer virksomheden at begynde at bygge en ny fabrik, som omdanner affaldsplast til for eksempel nafta. Det kan så genbruges i plastindustrien, og dermed øges andelen af genanvendt materiale i ny plast.

Fabrikken kommer til at ligge på Veldbæk Industrivej ved Måde og kommer på den måde til at være placeret i umiddelbar nærhed af Esbjerg Havn, jernbane og motorvej, hvilket har været en væsentlig faktor for Quantafuel i valget af Esbjerg. 

- Efter en bred screening af næsten 100 mulige placeringer i Danmark faldt valget på Esbjerg. Byggegrunden giver os en vis fleksibilitet når det kommer til udformningen af vores nye anlæg. Samtidig ligger Esbjerg logistisk strategisk placeret, siger projektleder fra Qunatafuel, Erik Rynning. 

Arbejdet med miljøkonsekvensrapport, miljøgodkendelse og byggetilladelse er netop gået i gang. Byggeriet af den nye fabrik kan gå i gang inden sommer næste år.

Investerer 100 millioner euro

På sigt skal det færdige byggeri danne grundlag for et standard-design, der kan bruges andre steder i Europa, hvor der også er brug for at genanvende plast.

Quantafuel investerer 100 mio. euro (745 mio. kr.) i anlægget.

Det er målet, at fabrikken skal forarbejde 80.000 ton plastmateriale om året. Quantafuel er i gang med at industrialisere og standardisere teknologien, der skal være omdrejningspunktet i Esbjerg.

Når byggeriet står færdigt, skaber Quantafuel mellem 60-70 nye arbejdspladser i Esbjerg

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125