23948sdkhjf

Nedlukning får konsekvenser for supersygehus-byggeri

Byggepladsen til det ny universitetshospital i Aalborg Øst er tydeligt påvirket af nedlukningen af syv nordjyske kommuner på grund af den skærpede coronakrise. Det 

Det oplyser Regin Nordjylland i en pressemeddelelse fredag formiddag.

Derfor er der lige nu ikke fuld bemanding hos mange af de firmaer, som har opgaver på byggepladsen. Ansatte, der bor i de lukkede kommuner, må kun krydse kommunegrænsen, hvis deres arbejdsfunktion er kritisk, og byggepladsen i Aalborg hører ikke til den kategori.

De berørte firmaer omfatter en række faggrupper, blandt andre elektrikere, bygningsarbejdere og malere.

Der mangler cirka en fjerdedel af den arbejdsstyrke, som skulle have været på pladsen.

Normalt er der 350 på pladsen 

Den fulde bemanding er for tiden cirka 350 mand, og med udsigt til nedlukning af syv nordjyske kommuner foreløbig frem til og med den 3. december, vil det få indvirkning på byggeriet af universitetshospitalet, hvis byggepladsen må køre med lavere bemanding i en længere periode.

For firmaerne er det svært at omfordele ansatte i et så stort omfang, at byggepladsen ikke mærker til nedlukningen, siger projektdirektør Niels Uhrenfeldt, Region Nordjylland.

- Det er klart, at det kan få konsekvenser for hele byggeriets fremdrift, men det er svært at sige lige nu, hvad det konkret kommer til at koste i tid og penge, siger Niels Uhrenfeldt.

- Vi har forventning om, at firmaerne følger regeringens anbefalinger om ikke at krydse kommunegrænsen, når der ikke er tale om samfundskritiske opgaver. Vi kan dog ikke fra byggeledelsen pålægge firmaerne, hvordan de handler. Det er i sidste ende op til dem selv at disponere deres ansvar i denne situation, fortsætter han.

Udfordrer økonomi og tidsplan yderligere

Region Nordjylland har for nylig indgået en aftale med totalrådgiveren på hospitalsprojektet, som skal sikre, at byggeriet kommer sikkert i mål, og derudover bliver der arbejdet på at få konsolideret byggeøkonomien, der lige nu er udfordret af et merforbrug i størrelsesorden 250 mio. kr. 

Projektdirektør Niels Uhrenfeldt påpeger, at nedlukningen skærper vilkårene for det største byggeprojekt nogensinde i Nordjylland, og det er endnu for tidligt at sige, hvordan en revideret tidsplan kan komme til at se ud.

- Vi har stadig som mål at få færdigbygget et nyt universitetshospital i Aalborg, så de første patienter kan modtages i 2022, og vi har et hospital i fuld drift i løbet af 2023, men det er klart, at covid-19 og opfordringen til at følge de nye restriktioner skal respekteres, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171