23948sdkhjf

Lundgaard & Tranberg bag københavnsk milliardprojekt

Fredag gav Ejendomsselskabet Norden et indblik i fremtidsplanerne for Scala-grunden ved Axeltorv i København.
Et ekstraordinært byhus med butikker og restauranter i de nederste etager ud mod gaden og kontorer ovenpå.

Det var den opgave, som Ejendomsselskabet Norden og direktør Peter Andreassen stillede arkitektfirmaet Lundgaard og Tranberg, i forbindelse med den fremtidige udvikling af Scala-grunden i København.

Projektet blev præsenteret fredag i sidste uge, og ifølge internetsiden ibyen.dk repræsenterer det en investering i omegnen af 1 mia. kr. Forventningen er, at huset kan tages i brug begyndelsen af 2015.

Fem punkthuse i op til 57 meter
I et interview med ibyen.dk forklarer arkitekt Lene Tranberg, at ambitionen har været at fremhæve betydningen af den særlige placering oven Københavns gamle voldanlæg mellem middelalderbyen og den moderne urbane bebyggelse på den anden side af Vesterport Station.

Voldanlæggets terræn er ” et sjældent afbræk i den ellers flade asfaltby ”, og dette særlige landskabelige billede har været styrende for designprocessen. Lundgaard & Tranberg har blandt andet foreslået, at der laves en let forsænkning i torvet og plantes et bælte af træer, der strækker sig på tværs af Vesterbrogade til Tivoli.

Byggeriet består af fem punkthuse i varierende højde fra 29 til 57 meter. Ifølge ibyen.dk vil blandt andet vindstudier få betydning for den endelige udformning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078