23948sdkhjf

Transformeret til eksklusive boliger

Den gamle transformatorstation på Viborgvej i Aarhus er blevet omdannet til 11 eksklusive boliger. Arkitektfirmaet Birch & Svenning A/S står bag løsningen.
Den gamle transformerstation på toppen af Viborgvej i Aarhus har siden opførelsen i 1920 været en af byens mest markante bygninger. Det er den stadig, og i dag rummer den bevaringsværdige bygning ikke længere elproduktion, men 11 eksklusive lejligheder med en fantastisk udsigt over Aarhus Bugt.

Ud over den betagende udsigt kan beboerne glæde sig over at bo i en bygning af sjælden solidt kram. Eksempelvis er murene ikke mindre end 65 cm tykke - og efter renovering og isolering er de faktisk blevet endnu tykkere.

Det har gjort det til en ekstra udfordring at lukke dagslys ind. Heldigvis har det været muligt at bygge til og sætte flere vinduer i, så de færdige lejligheder fremstår lyse og luftige.

Respekt for detaljer og historien
Samtlige ændringer er foretaget med respekt for husets historie og alder. Tilbygningen med altaner på bagsiden og den ekstra tagetage med to penthouse-lejligheder er således beklædt med forpatineret Rheinzink.

Materialet er blandt andet valgt på grund af sit lette udtryk og vedligeholdelsesfrie kvaliteter. Rheinzink holder i årtier og skal eksempelvis aldrig males, og samtidig har den en "selvhelende" overflade, hvor småridser, fugleklatter m.m. forsvinder af sig selv med tiden.

Det er Thybo Ejendomsudvikling A/S, der står bag forvandlingen af den gamle transformerstation. Sammen med arkitektfirmaet Birch & Svenning A/S i Horsens, har Thybo Ejendomsudvikling fundet frem til løsninger, der har bibeholdt historien, ånden og detaljerne, som har givet huset dets bevaringsværdige status.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11