23948sdkhjf

Give-entreprenør bygger arkitektonisk varmeværk i Egtved

Da KT Erhvervsbyg vandt hovedentreprisen på Egtved Varmeværk i licitation, var det måske nok et blandt mange varmeværker på Give-entreprenørens referenceliste. Men Egtved skulle have noget helt specielt, fortæller entreprenørfirmaet i en pressemeddelelse. 

Den 1.750 kvm store bygning bliver arkitektonisk udført i special-farver. Administrationsbygningens rødlig farve er udviklet i samarbejde med betonelementleverandøren, arkitekten og KT Erhvervsbyg, mens produktionsbygningen opføres med beton i en hvid nuance. Vinduerne og døre udføres som glas/aluløsning i sort, der matcher bygningens sorte porte.

Mere om byggeprojektet

Projektet omhandler opførelse af bygninger til Egtved Varmeværks nye maskinanlæg.

Det nye varmeværk består af en række sammenbyggede bygninger indeholdende et nyt lager, kedelhal, varmepumpebygning samt dertilhørende lagerfaciliteter, procesrum og administrationsfaciliteter. Produktionen ligger i stueetagen og på 1.sal ligger administration.

Projektet omfatter også anlægsarbejde som belægning, beplantning, trapper, maskinfundamenter med videre.

– Trods en presset tidsplan, har vi nået, det vi skulle. Især har betonarbejdet været en rigtig spændende opgave, der er blevet udført med stor akkuratesse. Et udfordrende projekt i sig selv, da der ikke var valgt nogen standardløsninger. Men alt er blevet løst som ønsket af rådgiverne, fortæller Bent Storgaard, projektchef hos KT Erhvervsbyg, i pressemeddelelsen. 

KT Erhvervsbyg startede op på varmeværkbyggeriet i forsommeren 2020, og projektet afsluttes i første kvartal 2021.

Årelange overvejelser

Egtved Fjernvarmes nye varmeværk vil supplere eksisterende solfangerpark og varmeværk 

Selve værket bliver et kombinationsanlæg bestående af et 2 MW biomasseanlæg og et 2,1 MW varmepumpeanlæg, som udvikles og leveres af Linka Energy. Kombinationsanlægget kan anvende flis og halm som primære brændsel men også andre biomassebaserede affaldsprodukter som korn- og frøskaller kan anvendes.

Investeringen i det nye anlæg skete efter årelange overvejelser. Tankerne om projektet startede helt tilbage i 2009, men først i 2018 lød startskuddet til at finde en ny varmeløsning.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109