23948sdkhjf

Sydjysk entreprenør vinder Enorm insektfabrik

En økonomisk indsprøjtning på 370 mio. kr. til insektvirksomheden Enorm Biofactory blev startskuddet til en af Nordens største insektfabrikke, der skal producere proteinkilder til den grønne omstilling af landbruget.

Totalentreprisen på den 24.000 kvm store fabrik er nu landet hos specialisterne i erhvervsbyggeri; KT Erhvervsbyg fra Give. 

Og produktionen bliver enorm. Fabrikken forventes således at levere 11.000 ton insektprotein, 2500 ton insektolie og 15.000 ton insektgødning om året. Landbrugsselskabet DLG bliver storaktionær og vil aftage proteiner fra den nye insektfabrik, når den står færdig i 2023.

Byggeriet opføres i forlængelse af et pilotanlæg i Flemming ved Hvirring i Hedensted Kommune.

Totalentreprise i partnering

KT Erhvervsbyg opfører fabrikken som en partneringaftale, hvor entreprenøren løser byggeopgaven i åbent samarbejde med bygherre.

Projektet har to byggefaser. Fase et omfatter udarbejdelse af byggeprogram, dispositionsforslag, projektforslag, tidsplan og byggeprojekt. Ved afslutning af fase et vil der foreligge et veldokumenteret projektforslag. Derefter indledes projektets fase to, der omfatter den efterfølgende projektering, opfølgning og udførelse af byggeriet. 

- Vi har i KT Erhvervsbyg gode erfaringer med partnering aftaler, hvor vi med tæt dialog og åbne regnskaber i samarbejde med bygherrer former projektet ud fra en fælles målsætning, der sikrer en kosteffektiv løsning og en god byggeproces, forklarer adm. direktør i KT Erhvervsbyg, Per Henriksen, om partneringaftalen.

- Vi er kommet godt i gang, forventer byggetilladelsen midt i februar og opstarter umiddelbart derefter, tilføjer han.

Insektfabrikkens skal stå færdigt i begyndelsen af 2023 og fabrikkens produktionen af 100 ton laver vil være i drift ultimo 2023.

Enorm har i dag 16 medarbejdere men forventer at øge medarbejdertallet til 55-60 medarbejdere inden aflevering af den nye fabrik næste år.

Foruden DLGs investering i projektet bidrager Danmarks Grønne Investeringsfond og Nykredit Bank også med betydelig financiering til Enorms nye insektfabrik. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094