23948sdkhjf

Palm City er gået konkurs

Selskabet bag det ambitiøse ressort-projekt med internationalt golfanlæg og mange hundrede ferieboliger har drejet nøglen.
Da Otto Stavad og Siggi Strandeng i begyndelsen af 2007 præsenterede planerne for milliard-projektet Palm City, var begejstringen stor i den nordjyske by.

Projektet kom dog aldrig for alvor ud af starthullerne, og i sidste uge blev selskabet Palm City Properties A/S erklæret konkurs ved Skifteretten i Hjørring.

- Der skal nye spillere på banen. Vi har gjort, hvad vi kunne, men desværre kom en finanskrise på tværs, og markedet i dag er ikke til store golfprojekter, siger en ærgerlig Siggi Strandeng til Nordjyske.

Udvikling af Beach-område fortsætter
Palm City omfatter et 88 hektar stort areal, som det nu konkursramte selskab købte af Frederikshavn Kommune for 30 mio. kr. tilbage i 2007. Ifølge Nordjyske har kommunen afvist at købe jorden tilbage, og hvad der nu skal ske, står hen i det uvisse.

- Nu må vi se, hvem der kommer til at sidde tilbage med den pågældende jord, og så må vi som kommune i gang med en dialog, så der kan blive ryddet om, siger borgmester Lars Møller.

Det ligger dog fast, at en del af Palm City kører videre. I april sidste år gik byggefirmaet Arne Andersen Vrå A/S ind i den del af projektet, der omfatter 140 byggegrunde i det såkaldte Beach-område nær Kattegat.

Arne Andersen har selv købte en stor del af grundene og er i fuld gang med at byggemodne området. Ifølge Nordjyske har firmaet også overtaget projektets centerområde, hvor det er planen at opføre restaurant og indkøbscenter.

Desuden er 40 grunde udstykket til parcelhuse og overført til et nyt selskab. 14 af disse grunde er solgt videre på nuværende tidspunkt, oplyser Nordjyske.

Panthaverne i konkursboet efter Palm City Properties A/S er Nordea og Skat, der tilsammen har cirka 20 mio. kr. i klemme.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078