23948sdkhjf

Flyvestation bliver til filmby

Filmstationen Værløse, en den af den tidligere Flyvestation Værløse, huser i dag huser alle tænkelige erhverv med forbindelse til film- og TV-produktion. Nu åbnes filmmiljøet op, arkitektfirmaet Dorte Mandrup omdanner Filmstationen til en filmby ned både kontorer, folkekøkken, værksteder, filmtorv og studier i alle størrelser. 

Det skriver Dorthe Mandrup i en pressemeddelelse.

Projektet er en gradvis udvikling af det 17,9 hektar store område over de næste 20 år. Processen skal afspejle det kreative miljø og sørge for, at fællesskabet vokser i takt med de fysiske rammer.  

– At udvikle et sted som Filmstationen må være enhver arkitekts drøm. Det er et område fyldt med historie, rå detaljer og arkitektonisk kvalitet, siger Dorthe Mandrup, stifter og kreativ direktør i arkitektfirmaet, som bærer hendes navn, i pressemeddelelsen.

Fakta: Filmstationen Værløse

Areal: 17,9 hektar

Bygherre: Filmstationen A/S

Arkitekt: Dorthe Mandrup A/S

Den tidligere Flyvestation Værløse rummer store hangarer, brede cementveje og naturskønne omgivelser. Den rå militærbases kvaliteter skal ikke poleres, men snarere styrkes via omdannelser og ved at tilføje flere nye arkitektoniske lag til det eksisterende. Det handler om at fremkalde de iboende potentialer i en kæmpestor flyhanger eler en kompakt F-16 bunker og gør det til en aktiv del af filmmiljøet, som arkitektfirmaet formulerer det.

Filmtorv og grønne lommer

Første spadestik i projektet bliver at binde området sammen med et nyt filmtorv, som skal agere samlingssted for områdets kreative hjerner og tiltrække besøgende fra nær og fjern. For at skabe lys og luft omkring et fremtidigt torv fjernes en eksisterende lukket murstensbygning. 

Små grønne oaser skal skabe nye uderum på den asfalterede militærbase, heriblandt to beplantede siddetrapper der binder øst og vest bedre sammen.

Mod syd etableres en eventplads foran Hangar 7, der i dag er gemt bag to lagerbygninger. Hangaren får to glasskydeporte, som kan lukkes ved konferencer eller erhvervslejemål og åbnes ved større udendørs arrangementer. 

Og det er bare trin et i udviklingen af det, der betegnes som Danmarks største filmby. På sigt er ambitionen, at filmbyen skal rumme alle led i filmkæden, fra uddannelse over produktion til kulturinstitutioner.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109