23948sdkhjf

Sønderjysk entreprenør vinder 60 millioners genbrugsplads i Haderslev

Det bliver entreprenørvirksomheden Otto Chrestensen fra Arnum syd for Ribe, der skal opføre Provas’ nye genbrugsplads, Ressourcecentrum Haderslev. Det oplyser forsyningsselskabet i en pressemeddelelse. 

Otto Chrestensen vandt licitationen med det billigste af fem bud. Med aftalen står det også klart, at pladsen på Knavvej i Haderslev kan bygges indenfor den politisk givne ramme på 60 mio. kr. 

Ressourcecentrum Haderslev skal ifølge planen være klar til indvielse i december 2021. 

Med indvielsen af det nye ressourcecentrum bliver den nuværende genbrugsplads på Fjordagerbakke i Haderslev nedlagt. Pladsen, der er den mest benyttede genbrugsplads i Haderslev Kommune, er nedslidt efter 30 års brug og mangler samtidig kapacitet til at rumme de mange, daglige besøgende. 

Mere direkte genbrug

Indretningen af Ressourcecentrum Haderslev skal understøtte udviklingen af cirkulær økonomi. Blandt andet vil pladsen give mulighed for en langt højere grad af direkte genbrug, end genbrugspladserne giver mulighed for i dag. Det er ikke blot en god idé, men også et krav i henhold til den nye affaldsbekendtgørelse, der træder i kraft 1. januar 2021. 

Den nye affaldsbekendtgørelse stiller øgede krav til sorteringen, hvilket får betydning på genbrugspladserne, og fra midten af 2022 også for affalds- og genbrugsindsamlingen hos private husstande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141