23948sdkhjf

Spaden i jorden til 40 boliger i ny bydel

Himmerland Boligforening og arkitektfirmaet C.F. Møller er klar med et nyt boligprojekt på Aalborgs tidligere Eternit-grund. Byggeriet indledes i denne uge.
Tirsdag 17. januar tager Aalborgs teknik- og miljørådmand Mariann Nørgaard og formand Peter Anker fra Himmerland Boligforening det første spadestik til 40 almene boliger i Alexander Foss Gade på den tidligere eternitgrund i Aalborg.

Himmerland Boligforening har valgt navnet ”Mølleriet” til den nye afdeling. Det hænger sammen med at der på det sted, hvor de 40 familieboliger opføres, tidligere lå et cementmølleri.

- Forbindelsen til områdets lange og markante industrihistorie går også igen i den måde, som bygningerne udformes på. Der bliver tale om skarpt definerede bygningskroppe, som ved aftrapninger skaber variation og volumenmæssigt sammenhæng med områdets øvrige bebyggelse. Der bliver adgang til boligerne via altangange, der fremtræder lette, og via trappetårne, som visuelt markeres som selvstændige elementer, lidt som de velkendte tårne på eternitfabrikken, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Multianvendeligt gårdanlæg
Der bliver tale om store treværelses boliger på godt 100 kvadratmeter, alle med en større rumhøjde end der normalt opereres med i alment boligbyggeri.

Himmerland Boligforening har lagt vægt på, at der omkring byggeriet er udearealer, der kan fungere som frirum for alle, præget af tryghed, tilgængelighed og aktivitet. Ole Nielsen siger:

- Friarealerne bliver udformet som et stort, fælles uderum med mulighed for tilpasning efter beboernes individuelle ønsker, mens det interne gårdanlæg bliver et multianvendeligt område, hvor leg og bevægelse er det væsentligst synlige aktiv for beboerne.

Byggeri til 68 millioner
Den nye afdeling af Himmerland Boligforening koster omkring 68 mio. kr. og ventes at stå klar til indflytning om godt et års tid.

Arkitekt er C.F. Møller, der, gennem forskydninger i vinduespartierne og skift i facadematerialerne, har tilstræbt en reference til cementmøllens forskudte bygningselementer. Facaderne bliver i en kombination af beton og eternit, hvor beton er hoveddelen af bygningsmassen, mens eternit bruges til at understrege de lodrette elementer.

Landskabsarkitekt på projektet er Willy Rosseel’s Tegnestue, mens Moe & Brødsgård er tilknyttet som ingeniør.

Til februar følger første spadestik til Himmerland Boligforenings to næste byggerier på den tidligere eternitgrund. Det drejer sig om dels 240 ungdomsboliger, dels 18 handicapboliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078