23948sdkhjf

Husfacader med stærkt udtryk

I Frederikssund har VVS-installatør P.E. Larsen A/S beklædt hele facaden på en bolig med aluminium fra PREFA, der indrammer bygningen og skaber et markant arkitektonisk udtryk.

På Obvej i Frederikssund træder en af toplans-villaerne frem med den mørke falsede aluminiumsprofil, der elegant fremhæver husets konturer. Håndværkerne fra P.E. Larsen har beklædt husets fronter med det sorte aluminium.
”Materialet er meget enkelt at arbejde med, fordi det kommer i forudbestilte baner, hvor vores arbejde primært består i at tilpasse materialet omkring vinduerne,” siger Jens Nørgaard, der er overmontør hos P.E. Larsen A/S, der har afdelinger i Bårse, Næstved, Rønnede, Stege og Holmegaard og betjener både private og erhvervskunder på hele Sjælland, Sydhavsøerne og København. Inden VVS’erne gik i gang med arbejdet, blev aluminiumspladerne bestilt efter mål hos PREFA, hvilket ikke blot gør monteringen lettere, men også sikrer et minimalt afklip og spild.

"Materialet er meget enkelt at arbejde med, fordi det kommer i forudbestilte baner”
Jens Nørgaard, overmontør, P.E. Larsen A/S

Bæredygtige materialer
PREFA har udviklet aluminiumsprodukter, der både indeholder designmæssige, arkitektoniske og håndværksmæssige kvaliteter. Produkterne kan monteres vandret, lodret og diagonalt på facaderne og udsmykkes med unikke detaljer og mønstre fx ved hjælp af CNC-fræsning. Det bæredygtige materiale er let, rustfrit samt ekstremt korrosionsbestandigt og kræver kun begrænset vedligeholdelse.
Pladerne bliver primært fremstillet af sekundært aluminium, som er aluminium, der allerede er genbrugt. Genbrugt aluminium kræver kun ca. fem procent af den oprindelige produktionsenergi. Det betyder også, at materialet er let at bortskaffe; delene er nemme at fjerne, og de enkelte komponenter kan genbruges.

Flere efterspørger kvalitet
Hos P.E. Larsen oplever de flere og flere af den type VVS-opgaver, hvor husenes facader skal beklædes. ”Det er blevet populært at give husfacaderne et markant udtryk enten med specielle sten eller aluminiumsfronter. Vi oplever generelt, at der er en stigende efterspørgsel efter solide materialer med en bæredygtig profil - også når det kommer til tagrender, nedløbsrør osv., forklarer Jens Nørgaard, der glæder sig over den udvikling, hvor bygherre ikke længere kigger efter den billigste løsning i plastik.

OM PREFA:
PREFA giver 40 års garanti på deres facadeløsninger, der er tilpasset det nordiske klima. De stormsikre, rustfri og stærke materialer kan både bruges til renovering eller nybyggeri.
www.prefa.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.122