23948sdkhjf

Nordjysk genstart: Byggeri i Brønderslev fri af restriktioner

Med ophævelsen af de lokale restriktioner i syv nordjyske kommuner kommer der på ny liv i byggepladsen på det, der er godt på vej til at blive Brunder Tårnhus i Brønderslev. 

– Nu er der åbnet helt op i Nordjylland, og dermed er vi i gang igen på næsten fuld skrue, siger projektchef Jørn Nørlem fra totalentreprenøren Dansk Boligbyg. 

Da anbefalingerne om begrænset færdsel på tværs af kommunegrænser i blandt andet Brønderslev blev indført i starten af november, satte Dansk Boligbyg arbejdet på det syv etager høje og 116 lejligheder store projekt på hold. Dengang med forventet genstart den 4. december.

– Enkelte underentreprenører har fået deres folk fra pladsen til at varetage andre opgaver. De skal lige op på fuld bemanding igen, forklarer Jørn Nørlem.

Fakta: Brunder Tårnhuse 

Brunder Tårnhuse er syv etager og rummer i alt 116 boliger med udgang til terrasse eller altan. De er fordelt med 66 almene familieboliger, 30 ungdomsboliger samt 20 private boliger. 

Stregerne til det nye byggeri er slået af arkitektfirmaet Kjaer & Richter. Niras er rådgiver på projektet, der er budgettereret til et totalbeløb på cirka 150 mio. kr.

Han forventer, at alle underentreprenører er på fuld bemanding igen på mandag. Hermed vil omkring 40 mand have deres daglige gang på byggepladsen i Brønderslev.

Kort nedlukning er godt for tidsplanen

I forbindelse med nedlukning på pladsen forventede projektchefen, at der ville komme en - ikke nærmere specificeret - forsinkelse. Nedlukningen begrænsede omfang giver nu fornyet tro på tidsplanen. 

– Afbrydelsen har været så kort, at det ikke får de store tidsmæssige konsekvenser, siger Jørn Nørlem. 

Boligprojektet i Brønderslev skulle ifølge de tidligere planer være færdig i oktober 2021.

Ingen særlige coronaproblemer

Tidligere i efteråret var Brunder Tårnhuse-byggepladsen ramt af corona.  I oktober var 11 mand fordelt på underentreprenører og Dansk Boligbygs egne folk således sat på sidelinjen med en positiv Covid-19 test. 

Efter myndighedernes anbefaling holdt totalentreprenøren dengang dog gang i byggepladsen.  

Nu ser det bedre ud: Der er ingen coronamæssige problemer, er beskeden nu fra Jørn Nørlem.

Brunder Tårnhuse er fordelt med 66 almene familieboliger, 30 ungdomsboliger samt 20 private boliger. Kjaer & Richter er arkitekter, og Niras er rådgiver på projektet. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111