23948sdkhjf

238 mio kr. kan gøre skolevejene i Aarhus sikre

En nyligt offentliggjort analyse af skoleveje i Aarhus Kommune prioriterer 243 anlægsprojekter til ca. 238 mio kr., som vil kunne forbedre sikkerheden på kommunens skoleveje.
På møde i Teknisk Udvalg den 16. januar 2012 blev det endelige resultat af skolevejsanalysen fremlagt. I forhold til tidligere analyser fokuserer den nye analyse på særlige trafikale udfordringer, og der er i højere grad prioriteret efter, hvor man kan få bedst mulig sikkerhed og mest kvalitet for pengene.

Teknik og Miljø og Børn og Unge igangsatte i 2010 en undersøgelse af skolevejene for samtlige folkeskoler i Aarhus Kommune. Skolevejsanalysen indeholder en prioriteret liste med 243 anlægsprojekter til et anslået beløb på 238 mio. kr. Alle projekter har det formål at gøre skolevejene mere sikre for de aarhusianske skolebørn.

- Med skolevejsanalysen har vi nu et redskab, der gør os i stand til at vælge de bedste projekter, der giver os den største sikkerhed for børnene, samtidig med at vi får mest muligt for pengene. Et godt samarbejde mellem Børn og Unge og Teknik og Miljø, sikrer den bedste prioritering af projekterne på såvel de offentlige veje og stier som på skolernes interne arealer, siger rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay.

Billige projekter kan gøre en stor forskel
Analysen indeholder en prioriteringsliste, som er udarbejdet på baggrund af grundige analyser af effekten af de investeringer, man kan foretage i trafiksikkerheden det pågældende sted. Metoden viser, hvor og hvordan pengene giver mest trafiksikkerhed.

Som eksempel på et anlægsprojekt, der fremmer trafiksikkerheden, kan nævnes plantning af et træ for at undgå parkering og dermed bedre oversigtsforhold. Dette tiltag har en anslået udgift på 10.000 kr. Et andet eksempel er anlæggelse af en støttehelle til omkring 40.000 kr. Der er således tale om, at trafiksikkerheden for de aarhusianske skolebørn kan øges for relativt små beløb.

Se hele skolevejsanalysen og dens resultater på www.aarhus.dk .

Fakta
Skolevejsanalysen har udpeget 243 anlægsprojekter til et anslået beløb på 238 millioner kroner. Projekterne er prioriteret efter en række trafiksikkerhedsparametre, som samlet set måler trafiksikkerhedseffekten i forhold til prisen for de oplistede trafiksikkerhedstiltag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094