23948sdkhjf

Anker Hansen & Co. bygger 60 plejeboliger i Allerød

Tirsdag gik spaden i jorden til det 4.550 m² store Plejecenter Skovvang, der skal stå færdigt i marts 2013. Byggeriet er tegnet af Cubo og opføres i lavenergiklasse 2015.
Anker Hansen & Co. har sikret sig hovedentreprisen på det kommende Plejecenter Skovvang, og tirsdag i denne uge blev første spadestik taget på byggegrunden ved Poppelvej i Allerød.

- Ting tager tid. Nogle projekter – som dette plejecenter – tager lang tid, men er til gengæld værd at vente på. Her, hvor mange af os har spillet fodbold som børn, opfører vi et flot og energivenligt plejecenter i et grønt miljø, sagde Allerøds borgmester Erik Lund, kort inden han tog det første spadestik til det nye plejecenter.

Projektet er tegnet af Cubo Arkitekter med Henrik Jørgensen som landskabsarkitekt og Dominia som rådgivende ingeniør.

Gode boliger – også til seniorer
Det nye plejehjem kommer til at indeholde 60 plejeboliger med tilhørende servicearealer, arrangeret i tre boenheder. To af enhederne samles i en to-etagers bygning, mens den tredje hovedsageligt opføres i ét plan. En mindre del af den tredje boenhed får dog en 1. sal, hvor de fælles servicearealer placeres. Boligerne på 1. sal får altaner, mens boliger på terræn udstyres med terrasser.

Byggeriet opføres generelt med bagmure og etagedæk i beton/letbeton og facade i tegl. Teglfacaderne suppleres af facadepartier med træbeklædning. Tagene udføres som flade, grønne tage i varmttagskonstruktion på beton/letbetondæk. Adskillelsen mellem terrasser og espalier udføres i træ.

Bygherre er Furesø Boligselskab v/ KAB, og Jesper Nygård, der er direktør hos KAB, udtrykte begejstring over, at man med de samlede energitiltag kan opnå et byggeri i lavenergiklasse 2015:

- Det er flot og godt for både miljø og pengepung. Vi er stærkt optaget af at sikre gode, tidssvarende og betalbare boliger – også til seniorer, sagde han.

De 60 plejeboliger forventes at være klar til indflytning i marts 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144