23948sdkhjf

Vild hotelidé i Barcelona

Et polsk arkitektfirma har tegnet et nyt vartegn til den spanske storby: Et 100 meter højt, klippeformet hostel, der kan bestiges.
Barcelona er kendt i hele verden for sin spektakulære arkitektur, og det har inspireret det polske arkitektfirma UGO til at tegne et særdeles usædvanligt bygningsværk til byen.

Projektet, ”Barcelona Rock”, blev udviklet sidste år som bidrag til konkurrencen ”Barcelona 2011 Bohemian Hostel for Backpackers”, og idéen er at opføre et hostel, der til forveksling ligner en del af et klippelandskab og tilbyder en imponerende udsigt over Barcelona.

Det skal indeholde 50 værelser, en biograf, spa, café, pool, træningscenter, bar og forretninger og – naturligvis – en klatrevæg for begyndere.

- Barcelona Rock hostel skal være et unikt sted – et nyt vartegn for Barcelona. I vores søgen efter inspiration prøvede vi at finde fællestræk mellem byens arkitektoniske landmærker som Sagrada Familia, Torre Agbar og Museum of Modern Art. Det fandt vi i Montserrat, i bjerglandskabet nær Barcelona. Sten fra disse bjerge blev brugt til at opføre den gamle by, og deraf opstod idéen til at skabe en bygning, der ligner en del af et bjerg, siger Hugon Kowalski fra UGO ifølge avisen Daily Mail.

Til byggeriets facade vil arkitekterne anvende fire meter høje sten, fæstnet på et skelet af armeret beton. Stenene placeres med et vist mellemrum for at sikre luftcirkulation. Ifølge UGO er fordelen ved netop at bruge sten, at de afgiver varme om natten og køler luften om dagen.

Hotellets swimmingpool er naturligvis placeret, så det er muligt at springe direkte fra klipperne og ned I vandet. Arkitekterne foreslår desuden at beplante klippevæggen for at skabe et attraktivt miljø for områdets fugleliv.

Historien melder intet om, hvorvidt det er sandsynligt, om byggeriet nogensinde bliver til virkelighed. Konkurrencen Barcelona 2011 Bohemian Hostel for Backpackers blev afviklet som en åben, international arkitektkonkurrence sidste forår – og ifølge Competition Online vandt UGO i hvert fald ikke førstepræmien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08