23948sdkhjf

Tranformatorfejl koster dyrt i Rødkærsbro

Ødelagte el-apparater og 30 tons kasseret ost hos Arla er blot nogle af følgerne af en fejl i en transformatorstation i Rødkærsbro.
I stedet for 230 volt kom der 270-275 volt ud af stikkontakterne hos forbrugerne i 2000 husstande. Årsagen var en fejl på en transformatorstation i Rødkærsbro. Det skriver TV2 Midt & Vest.

Resultatet af de mange volt i stikkontakterne er ødelagte fjernsyn, computere, mikrobølgeovne og lignende elektriske apparater.

- Der har været lidt panik på. Flere fabrikker har været i knibe med deres edb, vægte og så videre. Jeg har ikke oplevet sådan en situation i de 25-26 år, jeg har været i Rødkærsbro, siger Carsten Munch, der arbejder for autoriseret el-installatør Ole Leth.

På Arlas mejeri i Rødkærsbro betød fejlen, at 30 tons ost måtte kasseres, da produktionen stod stille i otte timer. Arla var dog ikke eneste erhvervsvirksomhed, der blev ramt.

EnergiMidt i kontakt med berørte kunder
EnergiMidt oplyser, at de kort efter fejlen udsendte et brev til alle berørte forsyningskunder med yderligere information om hændelsen.

I brevet oplyser selskabet blandt andet om, hvordan eventuelle skader på elinstallation og/eller -apparater skal gribes an i forhold til forsikringsspørgsmål.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11