23948sdkhjf

Konkurrence skal fremtidssikre forstadskvarter

Guldborgsund Kommune og Realdania udskriver en arkitektkonkurrence, der skal give kvalificerede bud på en omdannelse af Ydre Østerbro i Nykøbing Falster.
Forstadskvarteret Ydre Østerbro udgøres af den sydlige og sydøstlige del af Nykøbing Falster, omkranset af natur med Guldborgsund mod sydvest og skove mod syd og øst. Men kvarteret er samtidig adskilt fra bykernen ved et bredt jernbaneterræn mod nord og Europavejen E55, som skærer sig ned gennem bydelen.

Ydre Østerbro er i dag karakteriseret ved en massiv tæthed af parcelhuse på forholdsvis små grunde, et større alment boligbyggeri fra 1970'erne samt en skole og et ældrecenter. Erhvervsarealer er placeret dels i et område i kvarterets periferi mod syd, dels i et bånd langs Europavejen E55.

I konkurrencen er der fokuseret på to temaer; dels hvordan man fremtidssikrer området med nye energirigtige boliger, der supplerer de eksisterende boformer, og dels hvordan man forbedrer adgangen til og kvaliteten af områdets rekreative muligheder.

Konkurrencedeltagere findes ultimo marts
Med afsæt i en analyse af den fremtidige befolkningssammensætning og dennes boligpræferencer ønsker Guldborgsund at finde frem til, hvilke boligformer fremtidens Ydre Østerbro skal kunne tilbyde. Dette skal omsættes til en plan for nye byområder og boformer, som er bæredygtige – både i forhold til miljø, demografi og økonomi.

For at sikre fremtidens bosætning på Ydre Østerbro skal der, udover gode boliger, også kunne tilbydes andre aspekter af det gode hverdagsliv – herunder rekreative muligheder i en bred forstand. Udviklingen kan bl.a. ske gennem en omdannelse af nedlagte erhvervsarealer til kommende boligområder samt en forbedret udnyttelse af områdets rekreative potentialer og adgang til disse til glæde for både de lokale og hele byens borgere.

Fristen for at komme i betragtning til konkurrencen er den 20. februar 2012, og planen er at give fem teams adgang til konkurrencen gennem prækvalifikation. Konkurrencen forventes udskrevet ultimo marts, med aflevering medio juni 2012. Anden fase (udbud med forhandling) forventes afholdt fra medio oktober 2012 med aflevering ultimo december 2012.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.

Konkurrencen er et af seks demonstrationsprojekter, udvalgt af Realdania, som en del af kampagnen "Fremtidens Forstæder". Formålet med kampagnen er, at skabe debat om og visioner for en fremtidig bæredygtig udvikling af forstæderne i Danmark. Mere information kan læses på www. forstaden.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094