23948sdkhjf

Vedligeholdelsesbudgetterne styrtdykker i de kommende år

I 2011 var der afsat 2 mia. kr. til drift og vedligeholdelse af statsvejene, men budgettet kommer på smalkost. Ifølge Dansk Byggeri vil beløbet være faldet med 65 % i 2014.
For to år siden besluttede politikerne i forbindelse med finanslovsforhandlingerne at gennemføre første del af en 10-års plan for genopretningen af statsvejenes tilstand.

Eksperter fra Vejdirektoratet påviste i den forbindelse, at investeringen vil kunne give en gevinst på 2,8 mia. kr., men siden har prioriteterne ændret sig.

- Den politiske aftale dækkede kun de første fire år af perioden, og nu ser det desværre ud til, at politikerne er ved at nedprioritere indsatsen, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører, der er et branchefællesskab i Dansk Byggeri.

Branchedirektøren peger på, at der i 2011 var afsat 2 mia. kr. til drift og vedligeholdelse af statsvejene. I finanslovsaftalen for 2012 falder dette beløb i 2012 med 30 %, og faldet fortsætter i de kommende år, så det allerede i 2014 ligger 65 % under niveauet for 2011:

- Politikerne taler nu om at optage milliardstore lån til forbedring af den kollektive trafik for at få befolkningens accept af en københavnsk betalingsring, men det er helt paradoksalt, hvis man sender flere busser ud på de veje som vil få flere og flere huller på grund af manglende vedligeholdelse, siger Niels Nielsen.

- Man er naturligvis altid bange for, at politikerne ikke holder fast i gode planer, der kan spare samfundet for milliarder. Det er derfor også en klar advarselslampe, når finanslovsaftalen for 2012 har dramatisk mindre beløb til drift og vedligeholdelse af veje i de kommende år, slutter branchedirektøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095