23948sdkhjf

Årets Arne går til Københavns Kommune

Københavns Kommune har i de senere år vist, at byens friarealer kan bruges til meget mere end den traditionelle plads eller park.
Skaterparker, gårdhaver, legepladser, cykelruter og mødesteder er skudt frem mellem bygningerne, hvilket gør København til et bedre sted at være.

Derfor modtager Københavns Kommune hovedprisen Store Arne ved uddelingen af arkitekturprisen Årets Arne den 20. januar 2012.

Det er Arkitektforeningens københavnske lokalafdeling der uddeler Årets Arne.

Sammenhængskraft og mangfoldighed
I begrundelsen fra Arkitektforeningens lokalafdeling i København for at tildele prisen Store Arne til Københavns Kommune lyder det:

- I et samfund hvor tilværelsen privatiseres, er der et stigende behov for, at det offentlige rum tilbyder borgerne mødesteder med mulighed for interaktion. Københavns Kommune har i en årrække haft fokus på udvikling af legepladser, parker, havnerum, strande, fælles gårdhaver cykelstier/cykelruter osv. Disse rum favner byens mangfoldighed og understøtter byens sammenhængningskraft.

Årets Arne er en uafhængig pris, en kommentar, som vil sætte fokus på høj arkitektonisk kvalitet, det kontroversielle og ”skæve” og være med til skabe debat om arkitektur og byrum. Prisen er indstiftet af Arkitektforeningens lokalafdeling i København som også er jury.

Tidligere vindere af Store Arne har bl.a. været:
Lundgaard & Tranberg Arkitekter for Guld/Sort/Grøn Trilogien (2011)
Dorte Mandrup Arkitekter for tilbygningen til Arne Jacobsens Munkegårsskolen (2010)
Projekt Under opførelse (2009)
Tidl. Kulturminister Brian Mikkelsen (V) for Den Nationale Arkitekturpolitik (2008)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094