23948sdkhjf

Skala Arkitekter scorer hattrick

Med en førsteplads i konkurrencen om en skoleombygning i Guldborgsund Kommune har Skala Arkitekter nu vundet tre skoleprojekter inden for de sidste tre måneder.
Skala Arkitekter er, med forslaget "Campuls”, netop blevet udpeget som vindere af konkurrencen om en udvidelse af Nr. Alslev Skole i Guldborgsund Kommune.

Undervisningsbyggeri er et område, hvor Skala Arkitekter i forvejen står stærkt med talrige byggerier på cv’et. Projektet er da også Horsens-firmaet tredje førsteplads på skoleområdet indenfor de seneste tre måneder. De to øvrige er Engdalskolen i Brabrand og Tinglev Skole i Aabenraa.

Projektet i Nr. Alslev omfatter sanering og ombygning af det eksisterende undervisningsbyggeri, samt ca. 2.000 m² nybygning. Størstedelen af nybyggeriet indeholder indskoling og et mellemskoleniveau på ca. 1.700 m².

Et hus for hele lokalsamfundet
Med ”Campuls” foreslår Skala at knytte nye og eksisterende bygningsvolumener sammen, så de danner en stærk ramme om et nyt og moderne læringsmiljø med vækstpotentiale.

I konkurrenceforslaget er der lagt stor vægt på at styrke dialog og sammenhæng imellem årgange, hvilket sikres via en nytænkning af skolens logistik i forhold til de konventionelle lærings og undervisningsformer.

I byggeriet er der valgt lette materialer som polycarbonat, glas og stål, idet arkitekterne har lagt stor vægt på transparens, energioptimering og vedligeholdelse.

Centralt for ombygningen er "Torvet", som danner ramme for information, formidling og ophold af forskellig art. Med indbygget informationsteknologi og en multianvendelig trappe/tribune, aktiveres ikke blot forskellige typer ophold, men i lige så høj grad forskellige brugere. "Campuls" skal med sin multianvendelighed være åben for flere generationer og kan dermed fungere som et videnshus for hele lokalsamfundet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094