23948sdkhjf

AP Møller-millioner til renovering i Christiansfeld

Det såkaldte Søstrehuset skal restaureres for 60 mio. kr. og omdannes til videns- og kulturcenter.
Hovedparten af de 60 mio. kr. kommer fra AP Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, og pengene videregives til Brødremenigheden i Christiansfeld, der skal sikre renoveringen af Søstrehuset. Det skriver Kolding Kommune på sin hjemmeside.

Restaureringen bliver en del af en større renovering af Christiansfelds historiske bykerne. Bybevaringsprojektet er et samarbejde mellem Brødremenigheden, Kolding Kommune og Realdania og løber op i knap 100 mio. kr. Men restaureringen af Søstrehuset er Almenfondens fortjeneste.

Søstrehuset skal gøres til videns- og kulturhus og skal, når det er færdigrestaureret, rumme Christiansfeld Centret viden, formidling og kulturarv, Kolding Kommunes Musikskole, Lokalarkiv, Brødremenighedens Museum, bibliotek, arkiv og musikarkiv.

- Vi er taknemmelige for gaven fra fonden, der gør det muligt at bringe Brødremenighedens rige kulturarv i samspil med klassisk musik, gæster, international kontakt og forskning. Vi viderefører og videreudvikler de tanker og det liv, der i mere end to århundreder har fyldt huset, samtidig med at alle med interesse i kulturarven indbydes til at deltage. Det arbejder vi blandt andet på at gøre gennem en tilbagevendende klassisk musikfestival, siger Pastor Jørgen Bøytler fra Brødremenigheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109