23948sdkhjf

DI: Manglende investeringer bremser produktivitet

Virksomheder med under 100 ansatte investerer forholdsmæssigt mindre end større virksomheder. De har svært ved at få adgang til finansiering, og det bremser produktiviteten.
Når virksomheder ikke har adgang til finansiering, bremser det deres produktion og vækst, fordi der ikke er luft i budgettet til at købe nyt og effektivt udstyr.

Det kæmper især mindre og mellemstore virksomheder med. En analyse fra DI viser, at MMV’ere har væsentlig mindre kapital per medarbejder end store virksomheder. Mere kapital betyder mere effektivitet, forklarer økonomisk vismand og professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Michael Rosholm.

En femtedel mangler adgang til finansiering
- For eksempel kan en medarbejder, som har en traktor til rådighed, nå at plove mere land, end hvis han bare havde en hest og en plov, og det er sådan set det samme, der gør sig gældende i virksomhederne, siger han.

Derfor mener DI også, at det er bekymrende, når analysen viser, at en femtedel af de 335 adspurgte MMV’er i DI’s Virksomhedspanel angiver manglende adgang til finansiering, som den væsentligste vækstbarriere.

Afgørende med løft af investeringsniveauet
- Hvis produktiviteten i vore mindre og mellemstore virksomheder skal øges, er det afgørende, at vi får løftet investeringsniveauet. Der er ganske enkelt færre maskiner, bygninger, transportmidler og andet udstyr til rådighed per medarbejder i de mindre virksomheder sammenlignet med de store virksomheder, siger chef for MMV og entrepreneurship, Thomas Møller Sørensen, DI.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Læs mere om: DI
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094