23948sdkhjf

Stor nedjustering hos TKD

TK Development nedjusterer forventningerne fra 100 til 25 millioner. Samtidig tilpasses forretningsmodellen og omkostningsniveauet reduceres med 20 procent.
Markedsforholdene på TK Developments markeder kombineret med den finansielle krises samt at der ikke på kortere sigt er udsigt til en bedring får koncernen til at tage flere drastiske skridt.

Forventningen til resultatet efter skat for regnskabsåret 2011/12 nedjusteres til 25 mio. kr. mod tidligere 100 mio. kr. Det oplyser koncernen i en selskabsmeddelelse. Årsagen er, at salg af betydende projekter er udeblevet. Derudover indregnes en engangsudgift på fem mio. kr. relateret til en fremadrettet reduktion af kapacitetsomkostninger, som iværksættes i denne måned.

Omkostningsreduktionen betyder færre ressourcer til koncernens udviklingsprojekter, hvorfor enkelte projektmuligheder er fravalgt og vil blive solgt. Konsekvensen er, at der foretages nedskrivninger på projekter med ca. 20 mio. kr.

Ny markedsmodel
Som følge af markedsforholdene og et svagt projektflow tilpasser TK Development koncernens forretningsmodel.

Tilpasningerne indebærer blandt andet, at det primære fokus fortsat vil være udvikling af fast ejendom. Udvikling kan finde sted i egne bøger eller sammen med partnere i opførelsesperioden. Derudover kan koncernen kan vælge at igangsætte projekter med henblik på opførelse og en efterfølgende indkøring og modning over en kortere årrække, hvor sådanne projekter typisk vil blive klassificeret som investeringsejendomme. Det nye element i forretningsmodellen er en konsekvens af det ændrede risikobillede

Det oplyses, at udvikling af investeringsejendomme kan finde sted dels i egne bøger, dels i projektudviklingssamarbejder, hvor medinvestorer ønsker at deltage i såvel opførelses- som modningsfase. En klassificering af et projekt som investeringsejendom vil typisk ske forinden byggestart og vil blive meddelt markedet.

Udviklingskompetencerne er fortsat fuldt ud til stede i koncernens fire hovedmarkeder, Danmark, Sverige, Polen og Tjekkiet/Slovakiet.

Reducerer medarbejderantallet med 23
Som en konsekvens af det svagere projektflow har ledelsen besluttet at foretage en reduktion af de kontante kapacitetsomkostninger svarende til ca. 20 % og en årseffekt på ca. 25 mio. kr.

Den væsentligste post i denne reduktion er lønomkostningerne, som reduceres med ca. 20 %. Det sker via afskedigelser, fratrædelsesaftaler i øvrigt og individuelle lønreduktioner. Koncernens samlede medarbejderantal reduceres fra 135 til 112 medarbejdere - de berørte medarbejdere opsiges i denne måned.

De individuelle lønreduktioner omfatter koncernens direktion og en række af koncernens ledende medarbejdere, der frivilligt går 20 % ned i løn i de kommende 24 måneder. Koncernens bestyrelse giver samtidig afkald på 20 % af sit honorar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093