23948sdkhjf

Danskere del af gigantisk anlægsprojekt i Qatar

Qatar har valgt Atkins som rådgiver på flere store transport- og infrastrukturprojekter, der løber op i flere milliarder.
To danskere er blandt Atkins’ eksperter, som skal hjælpe Qatar med at udvikle en transportinfrastruktur i verdensklasse.

Som del af aftalen med Qatar skal Atkins etablere et centralt projektkontor, som skal koordinere eksisterende og planlagte projekter inden for vej, bane, metro og anden transport og infrastruktur. Det centrale projektkontor får ansvar for at sikre en integreret og effektiv planlægning af samtlige anlægsarbejder for herigennem at undgå forsinkelser og maksimere omkostningseffektivitet.

De store anlægsprojekter indgår som en del af Qatars 2030 vision, som også omfatter store programmer inden for uddannelse, sundhed, videnskab og sport, der i øvrigt alle skal understøttes af en velfungerende transportinfrastruktur. Desuden skal infrastrukturen understøtte Qatars værtskab for fodbold-VM i 2022.

Danskere skal løse GIS- og it-opgaver
To danskere er udlånt fra Atkins Danmark til opgaven. Den ene er GIS-konsulent Torben V. Willadsen, der skal til Qatar i tre år og får en ledende rolle i forhold til at udvikle det ArcGIS-system, der skal holde styr på transportinfrastrukturens geografiske placeringer.

Den anden dansker er it-udvikler Peter Pilgaard Rasmussen. Hans team skal udvikle et interfaceregister i SharePoint med et tilhørende kort, så Qatars ministerium for byplanlægning kan få overblik over de geografiske steder, hvor de mange forskellige anlægsprojekter eventuelt kan komme i karambolage med hinanden:

- Der skal opføres mange anlæg og byggerier i Qatar de kommende år. Derfor er der brug for et redskab til at koordinere, hvor eksempelvis veje præcist skal placeres i forhold til togstationer, fodboldstadions og øvrige anlæg, forklarer Peter Pilgaard Rasmussen fra Atkins Danmark.

Atkins har gennem en længere årrække opbygget et solidt fodfæste i Mellemøsten, som er et vækstmarked, og åbnede således allerede i 2002 et kontor i Qatars hovedstad Doha. Atkins arbejder desuden på flere vigtige motorvejsprojekter i Qatar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094