23948sdkhjf

Fiberline foran tysk gennembrud

Fiberline Composites har sikret sig en attraktiv tysk materialegodkendelse, der vil gøre det meget nemmere at anvende virksomhedens glasfiberprofiler i det tyske byggeri.
Tyskland er kendt for at gå med både livrem og seler, når det handler om myndigheds-godkendelser. ”Ordnung muss sein” gælder ikke mindst inden for byggesektoren, som er underlagt streng kontrol af Deutches Institut für Bautchnik (DIBt).

Og det er netop DIBt, der har sat sit værdifulde stempel på en såkaldt Bauzulassung – eller byggegodkendelse – for Fiberlines konstruktionsprofiler. Godkendelsen er den første af sin art til konstruktionsprofiler i glasfiber-komposit, som er den mere præcise betegnelse for materialet.

Profilerne fra Middelfart vil derfor for alvor kunne tage kampen op med mere traditionelle materialer som stål, aluminium og beton. Godkendelsen betyder nemlig, at tyske ingeniører kan lave løsninger med glasfiberprofiler fra Fiberline uden at skulle søge om dyre dispensationer, som tilfældet er i dag.

Gennembrud til et kæmpe marked
Godkendelsen vil give Fiberlines en markant konkurrencefordel og derfor også bane vej for det endelige gennembrud på det tyske marked. Adm. Direktør Peter Thorning udtaler:

- Vi har i længere tid arbejdet målrettet på at få godkendelsen, som vil give os en klar konkurrencefordel. Det er derfor et stort skridt, at vores kvalitetsprofiler nu modtager det attraktive stempel af DIBt.

Selvom glasfiber er et materiale med en lang historie, er der stadig et stykke vej til, at det bliver betragtet som et byggemateriale på lige fod med fx. træ, stål og beton. Det til trods for de konkurrencedygtige egenskaber, som glasfiberen besidder.

- Den lave vægt i kombination med den høje styrke gør glasfiberen til et materiale med mange muligheder. Og hvor andre materialer bukker under for korrosion, er glasfiberkomposittens bestandighed i en klasse for sig. Derfor bliver opgaven nu i endnu højere grad at få tyskerne til at øjne nogle af de mange fordele man opnår, når man anvender glasfiber i byggeri, mener Peter Thorning.

Fiberline er en familieejet virksomhed med hovedsæde i Middelfart. Fiberline udvikler profiler i kul- og glasfiberkomposit til anvendelse inden for områderne vindenergi, konstruktioner og vinduer, døre & facader.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078