23948sdkhjf

Skal Eiffeltårnet være grønt?

Som led i Paris’ strategi om at blive blandt verdens mest bæredygtige byer har Grontmij fremlagt et forslag, der skal indhylle Eiffeltårnet i 600.000 planter.
Medarbejdere hos rådgivningsfirmaet Grontmij har den senere tid arbejdet med en af de mere specielle opgaver; at omdanne Eiffeltårnet i Paris til et 327 meter højt træ.

Projektet løber op i omkring 72 mio. EUR, og hvis planen bliver godkendt, vil de mange planter medvirke til at Eiffeltårnet omdanner 3,6 tons mere kuldioxid årligt, end det producerer.

Samtidig vil planterne optage støvpartikler fra luften, mindske støjforurening i området og øge byens biodiversitet.

Kan stå færdigt i januar 2013
For at sikre sig, at Eiffeltårnet kan holde til at blive dækket i de 600.000 planter, har Grontmij udført omfattende beregninger ved hjælp af en model af tårnet på et par meters højde.

Planterne vil få rig mulighed for at vokse, fordi de vil blive placeret i poser fyldt med gødning og blive vandet jævnligt gennem et stort system af gummislanger. Alt dette vil resultere i, at Eiffeltårnets vægt øges med 378.000 ekstra kilo, men det kan tårnets konstruktion godt bære, vurderer Grontmij.

At Eiffeltårnet står udsat i forhold til vind og vejr stiller nogle specifikke krav til valg af planter. Derfor foreslår Grontmij at dække konstruktionen af vinstokke på tårnets nordlige og vestlige side, mens den sydlige og østlige side skal dækkes af planter, der kan modstå stor varme fra solens stråler. Samtidig er planen at placere planterne, så de ikke kommer til at dække for den berømte belysning på Eiffeltårnet.

Hvis planen bliver godkendt, vil de mange planter blive dyrket i drivhuse frem til juni 2012. Herefter vil det tage seks måneder at fastgøre alle planterne til Eiffeltårnets jernramme. Planterne vil derefter pryde Eiffeltårnet fra januar 2013 til februar 2016, hvorefter tårnet vil få sin sædvanlige grå farve igen.

Kilde: Grontmij

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14