23948sdkhjf

DI vil ændre AB 92

Standarddokumentet i byggeprojekter har 20 år på bagen, og derfor er det ved at være på tide med en opdatering, mener Dansk Industri.
Tiderne skifter, og derfor er det ifølge DI blevet tid til at revidere standarddokumentet AB 92, som er grundstenen i aftaler mellem entreprenører og bygherrer.

Organisationen har derfor præsenteret en række ændringsforslag, der vil forbedre AB 92, så den lever op til de aftaler, entreprenører og bygherrer indgår med hinanden i dag.

- Tiden er moden til at kigge AB 92 efter i sømmene, så den bedre passer til de rammer byggeriet arbejder under i dag, siger underdirektør Elly Kjems Hove, DI.

DI ønsker ændringer inden for en række hovedpunkter:
• Hullet mellem AB og ABT lukkes, ved at AB ændres til også at kunne omfatte projekteringen, når den ikke er af så stort omfang, at der er tale om egentlig totalentreprise.

• I en ny AB præciseres, at den er udarbejdet til anvendelse for bygherrer, der ikke er forbrugere.

• Arbejdsgarantien ændres, så størrelsen bedre afspejler risikoen under garantiens løbetid.

• Indførelse af før- og efter-afleveringsgennemgang med henblik på at få færre mangler ved afleveringen og hurtigere afhjælpning.

• En strammere passitivitetsvirkning ved udeblivelse af registreringsforretninger.

• Tilsynets adgang til at træffe aftaler om ændringer i arbejdet skal oplyses.

• Ved rene leveranceaftaler skal risikoen overgå til køber ved leveringen.

AB 92-reglerne bruges i langt de fleste professionelle byggesager. Dokumentet angiver reglerne for bygherrens og entreprenørens rettigheder og pligter. ABT er Almindelige Betingelser for Totalentreprise som også handler om projekteringen.

Kilde: DI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095