23948sdkhjf

Ny station til 160 millioner skal servicere områdehospital

BaneDanmark har en ny station til 160 millioner ved det kommende hospital syd for Hillerød på tegnebrættet.
Når det nye store områdehospital ved Hillerød i 2020 stå klar til at afløse de tre omegnshospitaler i Hillerød, Frederikssund og Helsingør, skal patienter og besøgende let kunne spadsere fra en ny station til hospitalet.

I hvert fald hvis det står til BaneDanmark, der har udarbejdet et projektforslag for en ny station 300-500 meter fra det 136.000 m² store byggeri, der formentlig skal opføres ved Overdrevsvej syd for Hillerød.

På grund af afstanden indeholder forslaget en højklasset sti fra stationen til sygehuset. Stien vil være overdækket, oplyst og designet til området. Konstruktionen tænkes udført, således at det vil være muligt at gå tørskoet fra station til hospital.

Fremmer byudviklingen
Ifølge forslaget skal den nye station ud over at betjene hospitalet også have karakter af pendlerstation for Hillerød og omegn. Endvidere kan den medvirke til at fremme byudviklingen af området på sigt.

Der vil sandsynligvis blive placeret en stor parkeringsplads ved stationen og dette vil gøre stationen til en pendlerstation for borgerne i Hillerød. Dette vil dermed kunne holde biltrafikken i Hillerød midtby væk i myldretiden, da oplandet ikke behøver benytte Hillerød station som pendlerstation.

Stationens togbetjening kan skabes på baggrund af den nuværende trafik, så der givetvis vil køre S-tog hvert 10. minutog Frederiksværkbanen vil stoppe 3 gange i timen i hver retning. Stationen vil derfor hjælpe på sammenhængen mellem S-tog og regionalbane så transportbetjeningen mellem København og Nordsjælland bliver forbedret markant.

Fakta
Projektforslagets budget løber op samlet i 160 mio. kr. Anlægsudgifter er ca. 110 mio. kr. til station og forplads. Derudover forventet BaneDanmark, at overdækningen af stien mellem stationen og sygehuset vil koste 50 mio. kr.

Det forventes, at den nye station kan være færdig samtidig med åbningen af sygehuset i 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111