23948sdkhjf

Nye børneinstitutioner på vej i København

I De gamles By på Nørrebro er to nye daginstitutioner i støbeskeen. Kommunen har netop sendt totalrådgivningen i udbud.
Københavns folketal voksede i perioden 2006-2011 fra 500.000 til knapt 540.000, og fremskrivninger viser, at der i 2026 vil være flere end 640.000 mennesker med postnummer i hovedstaden.

Ikke mindst har København fået langt flere børnefamilier end tidligere, og det er forventningen, at denne udvikling fortsætter i årene fremover.

Byggeri af nye institutioner har derfor stået højt på dagsordenen hos de lokale politikere, der som led i budgetforliget for 2012 vedtog at etablere 1.900 nye børnehave- og vuggestuepladser .

Byggerier i lavenergiklasse 2015
Nogle af de mange nye institutionspladser placeres på Nørrebro i De gamles By, hvor Københavns Kommune netop har udbudt totalrådgivningen på nyopførelse af to daginstitutioner ved henholdsvis Møllegade og Edith Rodes Vej.

Institutionen ved Edith Rodes Vej placeres i den nordlige del af De Gamles By og vil huse ti vuggestue- og børnehavegrupper. Konkurrenceområdet har en størrelse på 2.430 m², og der skal bygges ca. 1.600 m².

Institutionen ved Møllegade vil ligge i den sydlige del af De Gamles By og får en kapacitet på seks vuggestue- og børnehavegrupper. Konkurrenceområdet har en størrelse på 1.660 m², og der bygges ca. 960 m².

Københavns Kommune oplyser, at de præcise arealforhold for områderne vil fremgå af udbudsmaterialet. Bygningerne skal opføres som lavenergiklasse 2015 i henhold til BR10, og der vil være fokus på ”at tilvejebringe en hensigtsmæssig fremtidig drift og vedligeholdelse af institutionerne”.

Italiensk inspiration
Kommunen ønsker at indgå særskilte aftaler om totalrådgivning for de to institutioner, men det vil dog være muligt for den samme tilbudsgiver at blive tildelt begge kontrakter.

Udgangspunktet for byggerierne er den italienske pædagogik ”Reggio Emilia”, der betragter de fysiske rammer som 'en ekstra pædagog'. Der er også fokus på at etablere institutioner med en velfungerende organisering, herunder en god kontakt mellem ind- og udvendige rum. Udearealerne skal tilbyde gode rammer for børnenes udendørs leg og udfoldelse, oplyses det blandt andet i udbudsbekendtgørelsen.

Fristen for at komme i betragtning til prækvalifikation er den 21. februar.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187