23948sdkhjf

Årets Vejpris 2011 til Aalborg Kommune

Nye og miljørigtige vejbelysningsanlæg ved havneområdet har sikret Aalborg Kommune Årets Vejpris 2011.
Transportminister Henrik Dam Kristensen har tildelt årets Vejpris 2011 til Aalborg kommune for ”nye og miljørigtige vejbelysningsanlæg.” Prisen blev modtaget på vegne af Aalborg Kommune af rådmand Mariann Nørgaard.

Begrundelsen for prisen er den arkitektoniske bearbejdning af havneområdets belysningsanlæg, der har fundet sted på Strandvejen og Nyhavnsgade og ved etableringen af de nyanlagte havneparker.

Her er der skabt et belysningsanlæg med en stærk visuel identitet ved hjælp af designede armaturer monteret på 12 meter høje master i corten-stål. Denne opsætning giver en kombination af en funktionel vejbelysning og en iscenesættende belysning, hvor der anvendes projektører, der er ens af udseende men har forskellig lysdeling.

Afspejler udviklingen i byplanlægning
Vejprisjuryen fremhæver også lyssætningen af de forskellige aktivitetsrum på sydsiden af Strandvejen som et kunstnerisk veludført og flot planlagt lysprojekt af international kaliber.

- Den type projekter understøtter den aktuelle udvikling i byplanlægningen, hvor menneskers liv og færden er en større del af det offentlige rum, skriver juryen i sin motivation og uddyber.

- Projekter som dette giver muligheder for et utal af rekreative aktiviteter for all aldre. Der er skabt et levende natmiljø, hvor der selv om aftenen spilles bold i det nye sportsanlæg med den fascinerende belysning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078