23948sdkhjf

Milliondonation muliggør renoveringsprojekt

Den sidste brik i områdefornyelsen i Felsted vil falde på plads med renovering og ombygning af Damms Gård til medborgerhus.
Et køb og en renovering af Damms Gård i Felsted bliver nu mulig takket være en donation på 5,125 mio. kr. fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Med tilskuddet kan man indrette Damms Gård til medborgerhus.

Renoveringen af Damms Gård er den sidste brik, der manglede at falde på plads i områdefornyelsen i Felsted. Med renoveringen sikrer Aabenraa Kommune, at en central historisk bygning, der var i fare for at blive revet ned, i stedet bliver bevaret.

Bevaring og nedrivning
Planen for Damms Gård er, at de bygninger, der vender ud mod Gråstenvej, skal istandsættes udvendigt, mens de resterende bygninger formentlig skal rives ned. Der skal så være parkeringspladser bag bygningen og på et areal nord for bygningen.

Selve anvendelsen af medborgerhuset vil blive drøftet mellem Aabenraa Kommune og Felsteds borgere. Blandt de funktioner der kan komme på tale, er blandt andet mulighederne for at bruge lokalerne til festsal, lokale aktiviteter eller et lokalt bibliotek.

Den endelige beslutning om køb og renovering af Damms Gård tages af byrådet i april.

Felsted får overhaling
Renovationen af Damms Gård er som før nævnt kun en del af en større områdefornyelse i Felsted. Tilsagn om bidrag fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og LAG Aabenraa gør det blandt andet muligt at renovere torvet i Felsted, etablere nye parkeringspladser og forskønne dele af Gråstenvej.

Projektet vil koste over 12 mio. kr., og får tilskud fra :
* A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med 5,125 mio. kr.
* LAG Aabenraa med 2,44 mio. kr.
* Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter med 2 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078