23948sdkhjf

Designit-stifter i spidsen for verdens største designpris

- Verden har set nok fyrfadslys og saltbøsser, siger Mikal Hallstrup, der netop har afløst Dansk Design Centers direktør, Nille Juul-Sørensen, som juryformand for Index Award.
Den danske designorganisation Index: Design to Improve Life, som uddeler verdens største designpris Index: Award, udpeger fredag danske Mikal Hallstrup som ny juryformand.

Mikal Hallstrup er bl.a. grundlægger af Europas største strategiske designkonsulentvirksomhed DesignIt og efterfølger Dansk Design Centers direktør, Nille Juul-Sørensen, som juryformand.

Meget beæret
Efter fem år som juryformand træder Nille Juul-Sørensen tilbage og overlader stolen som ansvarlig for udvælgelsen af verdens største designpris til Mikal Hallstrup.

Som juryformand bliver det således Mikal Hallstrups ansvar at sikre, at alle inputs fra den 10 mand store, internationale jury bliver taget med i overvejelserne, når der skal tages visionære, tungtvejende og vigtige beslutninger i tråd med Index-organisationens strategi – og at alle de nominerede, finalisterne og vinderne af Index Award altid bliver valgt fra bunken med det mest banebrydende, livsforbedrende design.

Mikal Hallstrup siger selv om sin udnævnelse:

- Jeg er selvfølgelig meget beæret over at være blevet valgt til netop denne post. Og for muligheden for at hjælpe med at forbedre verden med livsforbedrende design af høj kvalitet. Jeg føler, at vi med Index-organisationens hovedfokus "Design to Improve Life" kan vise verden, hvordan man kan bruge design som redskab til at adressere nogle af samfundets største problemer.

Verden har set nok fyrfadslys og saltbøsser
I august 2012 begynder Index Awards femte priscyklus siden 2002, og det er med store forventninger, at Mikal Hallstrup ser frem mod at dykke ned i adskillige hundrede designs indsendt fra hele verden (966 nomineringer fra 78 lande i 2011).

- Verden har set nok fyrfadslys og saltbøsser, og vi er nødt til at spørge os selv om, hvor meget brugs- og pyntedesign, vi har brug for. Ikke at vi ikke har brug for den slags design, for det har vi, men vi har kun brug for design, der samtidig gør vores daglige liv bedre – lokalt og globalt, siger den nyudnævnte formand.

På vejen mod at gøre verden bedre via design opfordrer Index alle designere – det gælder professionelle såvel som studerende og ’amatører’ – til at skabe mere meningsfuldt design, som adresserer verdens store udfordringer. I udviklingslande udgør de konkrete udfordringer fx grundlæggende sanitet, kloakker, rent drikkevand, bedre uddannelse og ligestilling, mens vi i vores del af verden fx har problemer med offentlig transport, co2-neutral transport, ensomhed og ældrepleje - for at nævne et par stykker.

Et kraftfuldt våben
- Hvis vi slipper Design to Improve Life løs på alle disse udfordringer, vil vi have sluppet et utrolig kraftfuldt våben løs. Og derfor er jeg utrolig spændt på at få lov til at bygge videre på de ting, som den internationale Index-jury og Nille Juul-Sørensen har bygget op i løbet af de sidste mange år – og på det positive momentum, der er i øjeblikket, siger Mikal Hallstrup.

Mikal Hallstrups første opgave som juryformand bliver 5.-8. februar, hvor den internationale Index-jury mødes i Singapore for at diskutere strategien for Index Award 2013.

Administrerende direktør for Index, Kigge Hvid, ser også frem til det kommende samarbejde, og hun forventer, at Mikal Hallstrups erfaring, visioner og indsigt kan være med til at sikre organisationens fortsatte fremdrift i de kommende år:

- Index er ikke længere ’kun’ verdens største designpris. Vi har også iværksat en lang række internationale initiativer, som er udsprunget fra uddelingen af Index Award og brandingen af Danmark, og ser på den måde frem mod at trække på Mikals store erfaring og netværk i den fortsatte udvikling og udbredelse af bl.a. vores uddannelsesprogram Design to Improve Life Education, siger Kigge Hvid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083