23948sdkhjf

PRL lukker

Praktiserende Landskabsarkitekters Råd (PLR) har opløst sig selv. Medlemmerne opfordres i stedet at melde sig ind i Danske Arkitektvirksomheder.
Den mere end 40 år gamle brancheorganisation tog beslutningen ved en ekstraordinær generalforsamling i december 2011.

Beslutningen blev efterfølgende konfirmeret ved en urafstemning, hvor over 80 % af foreningens medlemmer sagde ja til at nedlægge PLR.

Baggrunden for beslutningen er, at PLR med sine ca. 65 medlemsvirksomheder og et lille sekretariat, har haft svært ved at servicere og rådgive sine medlemmer i forhold til en mere og mere kompleks byggebranche.

Vil styrke Danske ARK
Bestyrelsen i PLR har i konsekvens af opløsningen anbefalet medlemsvirksomhederne at melde sig ind i Danske Arkitektvirksomheder (Danske ARK), som p.t. har omkring 750 medlemmer.

De to foreninger har i de seneste år samarbejdet nært om flere faglige emner; fx ydelsesbeskrivelser og tilgængelighed. Dertil har nogle af de større landskabsarkitektvirksomheder, inden for de sidste par år, valgt at flytte deres medlemskab, ligesom der allerede er en del praktiserende landskabsarkitekter, der i forvejen er organiseret i Danske ARK.

- Vi er glade for, at der på denne måde er udsigt til, at Danske ARK bliver styrket både kvantitativt og kvalitativt. Flere landskabsarkitektvirksomheder i Danske ARK vil gøre det muligt at repræsentere arkitekterhvervet med større tyngde. Internt i foreningen vil det også give vore mange faglige aktiviteter endnu en dimension i arbejdet. Landskabsarkitekterne vil tilføre os nye perspektiver, siger direktør Christian Lerche fra Danske ARK.

Når det står klart hvor mange landskabsarkitektvirksomheder, der vælger at melde sig ind, vil Danske ARK – i samarbejde med PLR’s afgående bestyrelse og sekretariatsleder Knud W. Ø. Larsen – tage fat på at etablere et netværk for landskabsarkitekter i foreningen.

- Vi vil også arbejde for, at landskabsarkitektvirksomhederne involveres bedst muligt i DanskeARKs arbejde og fx repræsenteres i vores faglige udvalg, hvor det er relevant, slutter Christian Lerche.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096