23948sdkhjf

Køge vil afslutte konkursforsinket halbyggeri med nye millioner

Nu har Køge Byrådet afsat 10 mio. kr. – af kommunen betegnet ”de fornødne midler” – til at færdiggøre Hal 3 på Køge Idrætspark og det omkringliggende område. Det oplyser Køge Kommune på sin hjemmeside. 

Konkursen efter totalentreprenøren på hallen, Dansk Halbyggeri, afslørede - som tidligere beskrevet - omfattende mangler på byggeriet. 

– Processen (omkring opførelsen af Hal 3 på Køge Idrætspark, red.) har desværre budt på en række uforudsete hændelser med en entreprenør der gik konkurs og et stort oprydningsarbejde efterfølgende, siger borgmester Marie Stærke, som håber at man omkring årsskiftet kan slå dørene op til hallen.

Fakta: Hal 3 ved Køge Idrætspark 

Som led i en modernisering af Køge Idrætspark opføres en ny Hal 3 med et samlet areal på 4.000 kvm. Hallen får plads til 1100 tilskuere og moderne faciliteter til udøverne. 

Byggeri opføres i to plan. På 1. sal indrettes kontorer, mødelokaler og flere åbne balkonområder. I stueetagen etableres café, loungeområder og mobile tilskuerpladser, så hallen både kan bruges til hverdag og opvisning.

Har gjort krav mod konkursboet efter Dansk Halbyggeri

Efter Dansk Halbyggeris konkurs i januar blev det klart, at byggeriet skulle udbedres på en række områder, herunder både VVS- og elinstallationer og murerarbejdet. 

I øjeblikket arbejdes der også på at forstærke stålkonstruktionen på bygningen, så det kan dokumenteres, at byggeriet er i sikkerhedsmæssig topklasse. Den dokumentation var nemlig ikke på plads efter konkursen. 

Rammebevillingen på 10 mio. kr., som byrådet nu har afsat, dækker udover anlægsbevilling til hallen og det omkringliggende område også blandt andet byggestyring og det driftstab, som Køge Hallerne har haft i forbindelse med forsinkelsen af byggeriet.

Køge Kommune har gjort krav mod konkursboet efter Dansk Halbyggeri. Skulle kommunen få del i boet efter konkursen, vil den del efterfølgende blive modregnet i den nye rammebevilling.

De byggede videre på Hal 3  

Ved Dansk Halbyggeris konkurs manglede blandt andet gulvet, aptering, enkelte tekniske installationer samt få dele af facaden, opgaver som Køge kommune har haft en række firmaer inde over.  

Det drejer sig om Byggeleddet ApS og Rosendal på byggeledelse og fagtilsyn, mens bygværksansvarlig er Rambøll Danmark, som også har været kommunens rådgiver på sagen.  

Tømrer og snedker: Niels Lien A/S
Stålkonstruktion: Give Steel A/S
Flisemurer: Niels Rasmussen A/S
Maler: Chr. Ishøy & Søn A/S
Sportsgulv og tribune: Unisport A/S
Teleslynge m.v.: Pro-Partner AV
VVS: Christoffersen & Knudsen
El: Henning Jensen A/S
Ståltrapper, gelænder m.v.: Scantrapper A/S
Glasfacader, karrusel og ståldøre: FP Gruppen

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109