23948sdkhjf

100 håndværkere fejres

Sydfyns Elforsyning holder traditionerne i hævd, når der den 3. februar fejres rejsegilde på det nye domicil.
Det er primært håndværkere, der fejres, når Sydfyns Elforsyning (SEF) den 3. februar holder rejsegilde på det nye domicil på Faaborgvej 44.

Mere end 100 murere, tømrere, jord- og betonarbejdere, blikkenslagere og elektrikere har haft og har deres daglige gang på byggepladsen, siden første spadestik blev taget den 26. april sidste år.

- Inden vi selv kan tage det nye hus i brug, har en anden type ’medarbejdere’ sat et tydeligt aftryk på, i og ved huset, og jeg tænker selvfølgelig på de mange håndværkere, som er med til at bygge SEFs nye domicil, siger Anders Banke, direktør i Sydfyns Elforsyning.

Ifølge direktøren har byggepladsen fungeret som fast arbejdsplads for 25 personer i mere end ni måneder. Dertil kommer 75 håndværkere, som har været på byggepladsen ’on and off’ gennem hele fasen.

Domicil-drømme indfriet med lokal arbejdskraft
- Vi har fra start sat stor pris på at være en del af det hold, der skulle opføre et domicil med et så stort fokus på miljø og bæredygtighed, fortæller Preben Andersen fra Rambøll i Svendborg, der har koordineret indsatsen på byggepladsen.

Den sydfynske energivirksomhed har længe haft behov for et nyt hus med plads til ’hele familien’. Samtidig har det været et krav, at domicilet skal være et fremtrædende eksempel på grønt domicil-byggeri. Når bygningen står færdig, kan Sydfyns Elforsyning flytte ind i det første sydfynske domicil i energiklasse 1.

Læs mere om projektet: Sydfyns Elforsyning bygger nyt domicil .

En stolt medvirkende
En anden, der har bidraget til det markante byggeri, der ligger lige der, hvor motorvejen slutter og møder Svendborg, er Anders Hulgaard fra C&W arkitekter.

- De projekter, vi involverer os i, skal selvfølgelig løses professionelt og seriøst. Det har også været vores udgangspunkt denne gang – at det så er ekstra udfordrende at være med til at bringe et så stort byggeri til verden, det er blot et plus, fortæller arkitekten, der samtidig hylder, at der trods finanskrise og recession er lokale virksomheder, der tør kaste sig ud i nybyggeri.

Færdig i 2012
Overholdes tidsplanen? Bliver vi færdig til 1. oktober? Det er altid det interessante spørgsmål, når der bygges nyt. Men direktøren fra Sydfyns Elforsyning er helt rolig.

- Planen følges til punkt og prikke, og vi glæder os til at slå dørene op og invitere Sydfyns kunder på rundvisning senere i år – vi ser frem til at præsentere et sted, hvor kunderne på Sydfyn kan komme og hente viden og inspiration på energiområdet, slutter Anders Banke, der sammen med sine 100 medarbejdere i første omgang fejrer håndværkernes indsats ved rejsegildet på byggepladsen på Faaborgvej, fredag den 3. februar kl. 11.30.

Fakta om Sydfyns Elforsynings nye domicil
• Bygherrer: Sydfyns Elforsyning
• Arkitekt: C&W Arkitekter
• Entreprenør: MT Højgaard
• Grundareal: 40.000 m²
• Areal: 5.500 m²
• Antal arbejdspladser i bygningen: 100+
• Byggeriet forventes afsluttet den 1. oktober 2012. Byggeprocessen har dermed varet 1½ år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174