23948sdkhjf

Ny dansk pris til talentfulde unge arkitekter

De dygtige, danske arkitektspirer skal frem i lyset, mener Saint-Gobain, der netop har indstiftet ”Saint-Gobain Habitat Award”.
Dansk arkitektur får nu en priskonkurrence, der skal være med til at motivere og synliggøre unge, danske arkitekttalenter.

Prisen, ”Saint-Gobain Habitat Award”, uddeles blandt tilmeldte afgangsprojekter fra Kunstakademiets Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus og afgøres af en jury, der blandt andet består af nogle af dansk arkitekturs mest fremtrædende navne, Dorte Mandrup og Kasper Guldager.

Studerende på Kunstakademiets Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus har mulighed for at deltage i konkurrencen med projekter, der viser, hvordan nye teknologier og innovativ tænkning kan åbne muligheder og samtidig hjælpe os til at passe på både ressourcer og kulturelle værdier.

Kompetent jury
Konkurrencens samlede præmiesum er på 75.000 kr., og det vindende projekt belønnes med 50.000 kr. Prisen vil gå til studerende, der har noget på hjerte, og hvis projekt er et arkitektonisk svar på spørgsmålet om, hvordan vi fremover – på bæredygtig vis – kan udvikle menneskets ”habitat”, altså der hvor vi bor, arbejder, leger, køber ind, mødes, transporteres osv.

Vinderne offentliggøres 28. august, og juryen er sammensat af kompetente folk og ’tunge’ navne, som følger den arkitektoniske udvikling både herhjemme og internationalt på nærmeste hold.

• Dorte Mandrup (Dorte Mandrup Arkitekter ApS)
• Kasper Guldager Jørgensen (leder af GXN, 3XN Architects)
• Chris Thurlbourne (Associate Professor, Arkitektskolen Aarhus)
• Anders Abraham (Kunstakademiets Arkitektskole)
• Thierry Lambert (General Delegate Saint-Gobain Nordic and Baltic)
• Pernille Kargaard Pedersen (projektchef, Saint-Gobain Habitat Award)

Bag prisen står Saint-Gobain, som er en af verdens førende producenter af byggematerialer og storleverandør til dansk byggeri. Blandt selskaberne og varemærkerne i Danmark er Ecophon, Gyproc, Isover, Vetrotech, Weber, Glass Solutions, Saint-Gobain Glass og Quantum Glass.

Læs mere om prisen på www.saintgobain-habitataward.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.36