23948sdkhjf

Cornelius + Vöge vinder Nordatlantisk Hus i Odense

Et team med Cornelius + Vöge, Isager Arkitekter, totalentreprenør Hans Jørgensen & Søn samt Grontmij og Masu Planning har vundet konkurrencen om et fælles nordatlantisk hus.
Nordatlantisk Hus på Odense havn skal være en ny og synlig platform for Færøerne, Grønland og Island i midten af Danmark. Som et multikulturelt hus skal det både være et kulturelt samlingspunkt for danske og nordatlantiske borgere og tilføre Odense en kulturel dimension.

Et team bestående af arkitekterne Cornelius + Vöge, Isager Arkitekter, totalentreprenør Hans Jørgensen og Søn, Grontmij og Masu Planning er nu kåret som vinder af den ambitiøse konkurrence om det fælles nordatlantiske hus.

Huset er på 3.800 m² og skal indeholde udstilling, restaurant, kulturfaciliteter og studieboliger på havnen i Odense. Placeret på hjørnet af Byens Ø byder bygningen velkommen til øen.

Bygd af huse
Nordatlantisk Hus udformes som en markant arkitektonisk helhed, der udnytter den fremtrædende hjørnegrund ved ankomsten til Byens Ø.

Projektet har taget udgangspunkt i en forståelse af de tre nordatlantiske landes kultur og identitet. Bygningen er således udformet som en bygd af huse der står på søjler I et landskabsplateau af siddetrapper, ophold, terrasser, reoler og scene. Husene har en tydelig reference til de sorte træhuse med saddeltage fra de nordiske lande, landskabet har referencer til de tre landes klipper og dramatiske landskab, og som materialer bruges sort zink, rå beton med tilslag af grønlandsk granit samt opskåret drivtømmer fra Island.

Juryen fremhævede ved det vindende team, at:

- forslaget rammer ønskerne på en meget smuk, levende, legende og vital måde. Med de tre elementer Byens Ø, Landskabsplateauet og Husene i landskabet iscenesættes og udfoldes et spændende og dragende univers. Det er et univers der på forbilledlig vi skaber en naturlig og fantasifuld sammenhænge mellem husets funktioner, leger med materialerne og samtidig virker som en generator for fællesskabet mellem de nordiske lande ved, at forme og udtrykke en arkitektonisk ramme omkring fællesskabet. Som bygningsobjekt viser bygningen vejen mellem tradition, kultur, nutid og fremtid. Dette sker i en arkitektur der er humanistisk i sit udgangspunkt og er fremadrettet, og endelig har det værkets og ikonets arkitektoniske signatur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128