23948sdkhjf

Sikring mod fremtidens skybrud

En skybrudspolitisk konference på Christiansborg dannede rammen om diskussioner om blandt andet byggetekniske løsninger
Rådgivningsvirksomheden Alectia afholdte skybrudspolitisk konference i en propfyldt Fællessal på Christiansborg fredag d. 3. februar med deltagelse af bl.a. miljøminister Ida Auken, overborgmester Frank Jensen og adm. direktør Jens Moberg, Alectia.

Skybrud, oversvømmelser og andre alvorlige konsekvenser af klimaforandringerne har de senere år sat deres tydelige spor på Danmark. Eksperter vurderer, at vi i fremtiden vil få 20-30 % mere regn end i dag, og at skybrud vil forekomme tre til fem gange hyppigere. Senest blev store dele af København lammet, da der den 2. juli 2011 faldt 150 mm regn på historisk kort tid. Kælderrum med it-udstyr blev oversvømmet, akutmodtagelser måtte flyttes i hast, og brancheorganisationen Forsikring & Pension har vurderet skaderne til at ende i nærheden af fire-fem mia. kr.

- Målet med skybrudskonferencen var at samle de vigtigste aktører med viden inden for skybrudsområdet, at debattere de forskellige holdninger til emnet og i sidste ende at komme med nogle konkrete løsningsforslag til, hvordan vi i fællesskab kan tackle udfordringerne i fremtiden, siger adm. direktør Jens Moberg fra Alectia.

Samle vigtigste aktører om skybrud
På den skybrudspolitiske konference var der indlæg fra både førende specialister, politikere og erhvervsfolk. Jens Moberg fokuserede på de fælles udfordringer og behovet for samarbejde på tværs af grænser mellem det offentlige og private. Konferencen og dialogen mellem politikere og byggebranchen skal sikre, at der udvikles løsninger, der kan eksporteres, og som kan skabe grønne videnjob i Danmark inden for byggebranchen og ingeniørfaget.

Martin Manthorpe, direktør forretningsudvikling og strategi, NCC Construction fokuserede i sit oplæg på mulige byggetekniske løsninger i forhold til at møde fremtidens udfordringer med store mængder regnvand. Oplægget berørte også de økonomiske rammer for skybrudssikring i byggeriet ved både offentlige og private byggeprojekter.

Jan Jeppesen, ph.d., hydrogeolog og LAR-ekspert, fra Alectia havde et oplæg, hvor han fremhævede, at bygge større kloakker kun er en del af løsningen på monsterregn. Lokale løsninger til håndtering af regnvand er mere fleksible og kan bidrage til rekreative, grønne områder i byrummet. Det er nødvendigt at have flere løsninger i spil ved at håndtere regnvandet lokalt i form af nedsivning, fordampning eller forsinkelse i stedet for at sende vandmasserne ud i kloaknettet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078