23948sdkhjf

- Det er en af vores største enkeltstående byggestrømsager nogensinde

Ajos skal sikre den nødvendige byggestrøm, vandtilførsel og interimsopvarmning ved et stort byggeprojekt i Odense; Syddansk Universitet og Nyt OUH, det nye Odense Universitetshospitals, fælles byggeri Nyt Sund-bygningen.

Udlejningsvirksomheden har særligt fokus på, at installationerne overholder de regler, som også gælder om tre år. Her er byggeriet nemlig stadig i gang.

- Det handler specifikt om udformningen af byggestrømstavler og hovedtavler. Men så er der også noget driftssikkerhed i det. Vi kan ikke have et byggeri, der går ned hvert andet minut på grund af fejl i materialer eller tavler, der kobler ud, siger Jan Frandsen, afdelingschef for midlertidige installationer i Ajos.

Tre medarbejdere er lige nu i gang på byggepladsen, og det bliver øget til seks, når arbejdet for alvor kommer i gang. Der er blevet installeret hovedtavler, som medarbejderne trækker undertavler ud fra for at give den forsyning, der er brug for over hele pladsen.

- Og i forhold til varmen har vi installeret helt nye energibesparende varmeveksler, så der ikke kommer mere varmeforbrug, end der er behov for, siger Jan Frandsen. Han nævner også LED-lys som et strømbesparende tiltag.

Afstandene er store

Ajos har tidligere leveret forsyning til store byggeprojekter, som blandt andet indbefatter Nordfløjen på Rigshospitalet og Bestsellers 12 etager hovedsæde i Aarhus. Dette i Odense kommer til at fylde 50.000 kvm.

- Det er en af vores største enkeltstående byggestrømsager nogensinde, fortæller Jan Frandsen.

Afdelingschefen peger på, at de store afstande på byggepladsen kan blive en udfordring.

- Vi er nødt til at bruge større kabler for, at der ikke kommer spændingsfald med hensyn til strømmen, siger han.

Det kan også bestå i, at så snart en etage er færdigbygget og skal lukkes af, så skal der være strøm og belysning. Om vinteren skal der også hurtigt være varme.

- Men det er udfordringer og ikke problemer. Vi kan selvfølgelig løse opgaven, fastslår Jan Frandsen.

I alt opsættes mere end 50 LED-lysmaster, som hver er op til 12 meter i højden. Sammen med LED-armaturer og LED-projektører sikrer de byggeriets fremgang, når mørket indfinder sig.

Læs mere om: Ajos
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125