23948sdkhjf

Jakobsen & Blindkilde sikrer plads til 407 julehandlende i Viborg

Bilisterne i Viborg kan nu glæde sig over, at det nye parkeringshus på Fischers Plads midt i byen er færdigt og afleveret. 

Jakobsen & Blindkilde har bygget det nye parkeringshus i fire niveauer med 407 pladser i forskudte dæk og interne ramper ved indkøbscentret Sct. Mathias Centret. Til handicapbiler er der fire store pladser til minibusser og fire almindelige, heraf to i p-kælderen under Sct. Mathias Centret. Desuden er der til elbiler fire almindelige ladere og en hurtiglader.

Viborg Kommune havde valgt NCC-selskabet til at stå for totalentreprisen af byggeriet, der er tegnet af Erik Arkitekter og Viborg Ingeniørerne. 

– Det er dejligt at se parkeringshuset færdigt. Hele forløbet er kørt i rigtig god dialog mellem alle parter, og vi glæder os over, at det nye parkeringshus kan bidrage til at gøre livet lettere, når man kommer ind til byen i bil, siger projektleder Bertel Demant fra Jakobsen & Blindkilde i en pressemeddelelse om projektet.

Forskønner forpladsen i foråret 

Forpladsen ved Sct. Mathias Centeret bliver i foråret omdannet til gågadezone med sivekørsel. Desuden bliver der opsat bænke og beplantning, så byrummet fremstår hyggeligt op til centeret og gågaderne. 

Totalentreprisen har omfattet delvis nedbrydning af den tidligere parkeringskælder og opførelsen af parkeringshuset samt renovering af forpladsen. Huset er bygget, så der senere kan bygges et ekstra niveau på. 

Jakobsen & Blindkilde stod også stå for jord, kloak, beton og belægning. Rådgiver på arbejdet er Norconsult. Dertil er der tilknyttet nogle lokale underentreprenører.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172