23948sdkhjf

Medie: Stark på vej på børsen

Byggecenterkæden Stark har ifølge Berlingske sat kurs mod en børsnotering.

Kilder oplyser til avisen, at Starks amerikanske ejer, kapitalfonden Lone Star, har valgt Goldman Sachs, JP Morgan og Danske Bank til at stå for børsnoteringen. Ifølge Berlingske håber Lone Star på en værdi på mellem 15 og 20 mia. kr., og dermed kan den planlagte børsnotering blive en af de største herhjemme nogensinde. Oplysningerne om børsnoteringen er ikke bekræftet fra hverken Starks eller Lone Stars side.

Stark er en af Nordeuropas førende byggekæder, og voksede med købet af tyske Saint Gobain Building Distribution i 2019 til dobbelt størrelse. Byggemarkedskæden driver mere end 400 byggecentre og beskæftiger 10.000 medarbejdere i seks nordeuropæiske lande, og den årlige omsætning lyder på omkring 32 mia. kr.

Stark, der oprindeligt udspringer af Århus Trælasthandel, blev i 2006 købt af den britiske koncern Ferguson. Dengang skete det under navnet DT Group, der også omfattede Silvan, men i 2017 solgte koncernen først Silvan fra til tyske Aurelius og senere samme år blev Stark solgt til Lone Star for omkring 7,7 mia. kr. Ifølge Berlingske forventer den amerikanske kapitalfond altså, at markedsværdien som minimum er blevet fordoblet gennem de seneste tre år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11