23948sdkhjf

Miljøprisvinder fra 2010 går nu efter miljø-certificering

I 2010 blev det Troldtekt, der løb med Byggeriets Miljøpris på TUN-messen. Det blev startskuddet på jagten efter en certificering af virksomhedens miljøindsats.
- Da vi fik miljøprisen i 2010 gav det øget opmærksomhed både på vores produkt, men også på virksomheden, og vi oplevede stor feed-back i de efterfølgende måneder, hvorefter det døde hen, fortæller adm. direktør Peer Leth.

Dermed gik det op for virksomheden, at man selv måtte gøre noget, hvis den udmærkelse, det var at modtage prisen, skulle bruges til noget positivt fremadrettet.

Derfor har man efterfølgende arbejdet utroligt meget med at skabe fokus omkring de miljørigtige byggematerialer, samtidig med at man har indledt jagten på en miljø-certificering og nye eksportmarkeder.

Vandt med PEFC-certificerede akustikplader
Det var kronprinsen, der overrakte Troldtekt Miljøprisen 2010 for deres PEFC-mærkede akustik-plader.

- Jeg tror primært, vi vandt, fordi der ligger en miljøvenlig produktion bag vores produkt, som selvfølgelig også er miljøvenligt, siger Peer Leth og uddyber:

- Alle aspekter af vores produktion er vurderet ud fra et miljømæssigt perspektiv. Vi går målrettet efter en reduktion i CO2-udledningen og arbejder hele tiden med bæredygtige tiltag.

Troldtekt var dengang netop blevet PEFC-certificeret.

Svære vilkår for bæredygtige tiltag
Selvom vi i Danmark bryster os af bæredygtigt byggeri og en dagsorden, hvor klima, energi og miljø ligger højt, så har Peer Leth mærket modgang på markedet.

- Som jeg sagde, så gik det godt i månederne efter prisuddelingen, men vi har derefter også fået at føle, hvor svært det at skabe opmærksomhed om et bæredygtigt produkt – og at fastholde den opmærksomhed lige fra arkitekt og rådgivere til håndværkere og forhandlerleddet, siger han.

- Vi har set et øget fokus på det her område, men oplever også, at selvom vi bliver nævnt i udbudsmaterialet, så går folk ind og finder alternative produkter, der er billigere og knap så bæredygtige som vores. Det gør jo, at arkitekters fokus på bæredygtige produkter har svære vilkår – især i krisetid, siger han

2012 byder på spændende udfordringer
Hos Troldtekt lader man sig ikke gå på af en smule krise og besværligheder. Det er også derfor, at man ganske optimistiske og fulde af gå-på-mod vender blikket mod nye europæiske markeder.

- Det bliver spændende og kræver en del fokus fra vores side af, da hvert marked har sine helt egne specifikationer og standarder, så det skal vi ind og have godt fat i, siger han og understreger, at her kunne han godt savne lidt mere fælles fodslag, end der er i forvejen.

Specifikationer og krav er der ellers nok på det andet område, der har har virksomhedens uforbeholdne fokus i 2012. Man går nemlig efter en miljø-certificering af den akustikplade, der vandt miljøprisen i 2010.

- Vi har jo arbejdet med miljø og bæredygtighed i alle led i produktionen og i vores produkter, så nu går vi efter en certificering. I øjeblikket er vi i dialog flere instanser, da der er flere veje at gå i forhold til certificering af miljø og bæredygtighed, fortæller Peer Leth om status for certificeringen.

Tun 2012 – de nominerede
På spørgsmålet om, hvad Peer Leth synes, om de nominerede til miljøprisen i år svarer han:

- Jeg sidder i TUNs messeudvalg, hvor vi er blevet præsenteret for dem alle, og jeg må sige, at feltet ikke er blevet mindre spændende. Der er så mange, der har meldt sig, hvilket jo betyder, at man er på vej i den rigtige retning, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127