23948sdkhjf

Professionelle går fri af byggecentres restriktioner

Torsdag aften gik statsminister Mette Frederiksen endnu engang på skærmen og præsenterede landet for udvidede coronarestriktioner rettet mod detailhandlen.

De nye restriktioner betyder, at butikker på mere end 5.000 kvm allerede fra i dag, torsdag, skal holde lukket, mens der fra julenat lukkes for alle butikker med undtagelse af apoteker og dagligvarehandlen.

Det ledte torsdag morgen til en vis forvirring hos landets byggecentre.

–  Vi er lidt usikre på, hvordan det rammer, og har en lille smule svært ved at tolke det, fortalte Klaus Hadsbjerg, adm. direktør i Bygma A/S, tidligt torsdag til Wood Supply.

Også hos Davidsens Tømmerhandel og Stark gik torsdag morgen med at skabe afklaring, men da alle tre kæder går fri af de kvadratmeterbetingede restriktioner, var det primære fokus på den nedlukning, der venter efter julen.

– Aktuelt er vi ved at afklare, præcist hvad der kommer til at ske for trælaster med salg til professionelle som Stark mellem jul og nytår, oplyste Starks kommunikationschef Jens Velling på mail.

Byggeriet kan holdes i gang

Hos Dansk Industri gik torsdag morgen også med at nærlæse de nye restriktioner, og her peger seniorchefkonsulent Søren Cajus på, at den kommende nedlukning udelukkende vil få betydning for byggecentrenes privatkunder.

– Det fremgår af restriktionerne, at byggemarkeder, også de på mere end 5.000 kvadratmeter, fortsat kan holde åbent for handel med de professionelle kunder, også efter den 25. december, forklarer Søren Cajus, der dermed kan glæde sig over, at byggeriet ikke sættes i stå over julen.

Fra brancheforeningen Danske Byggecentre lyder en tilsvarende melding.

– Langt de fleste af byggecentrene herhjemme er mindre end 5.000 kvadratmeter, så for dem, træder det først i kraft den 25.december, forklarer adm. direktør Palle Thomsen.

Onlinehandlen fortsætter

 Branchedirektøren understreger også, at onlinehandlen fortsat kan holdes åben.

– Kunder må godt afhente varer, hvis de er bestilt og betalt på forhånd, og heldigvis har rigtig mange jo efterhånden fået lavet gode, velfungerende webshops, lyder det fra Palle Thomsen, der ikke forventer, at landets byggecentre vil få problemer med at håndtere restriktionerne og si privatkunderne fra i nedlukningsperioden.

– Som branche er vi vant til at skelne, og rigtig mange har indrettet sig, så de har den professionelle trælast adskilt fra byggemarkedet, så det burde ikke give problemer derude, lyder vurderingen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157