23948sdkhjf

Bud efter byggefelter på Indre Aarhus Ø

Næste skridt i udviklingen af Aarhus’ bynære havneareal på Aarhus Ø er taget. Aarhus Kommune sendte i september to byggefelter, hvor der kan opføres samlet 29.000 kvm, på Indre Aarhus Ø i udbud. 

Og interessen har været overraskende stor for at bygge på kanten mellem Aarhus Ø og Aarhus C, lyder det nu fra kommunen.   

Ved budfristen udløb var der således indløbet syv tilbud på Byggefelt B og fem tilbud på Byggefelt C, oplyser Camilla Gade Birkeholm, chefkonsulent, Aarhus Kommune i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Der kan forventeligt opføres op til henholdsvis cirka 14.000 og 15.000 etagemeter på byggefelt B og C, primært boliger. 

Nu er kommunens folk i fuld gang med evalueringsarbejdet, der ventes at munde ud i en byrådsindstilling ultimo januar, oplyser Camilla Gade Birkeholm endvidere. Det er Aarhus Byråd der endelig træffer beslutning om valg af projekt og byggeri. 

Hvem budgiverne er, kan kommunen dog ikke oplyse af fortrolighedshensyn. 

Én budgiver har dog givet sig til kende; det Aarhus-baserede ejendomsselskab Prime Office. 

Allieret med Aarsleff

Prime Office har samarbejdet med Aarsleff omkring et projekt kaldet ”Byporten”, og det er planen at entreprenørselskabet skal være totalentreprenør på byggeriet, hvis det går som budgiverne håber. 

– Som aarhusianer er det en stor glæde at have mulighed for at arbejde med et byggeprojekt, hvor målet er at leje ud til børnefamilier, den ældre borger eller den studerende i en attraktiv bolig på havnen i Aarhus. Vi ønsker at gennemføre et projekt som sætter grønne omgivelser, børnevenlighed og socialt ansvar i højsædet, udtaler adm. direktør Mogens Møller, Prime Office, i en meddelelse fra selskabet.

Desuden samarbejder ejendomsselskabet med et arkitekthold bestående af Suder+Lassen Architects v. John Foldbjerg Lassen. Concept v. Morten Schmidt, HB Arkitekter v. Henriette Byrge og Pax Architects v. Mads Rudi Lassen og Thomas Bossel. 

Udvinklingen rykker til Indre Aarhus Ø 

Udviklingen af Aarhus bynære havnearealer på Aarhus Ø har været godt i gang i adskillige år. Rammerne for næste etape af udviklingen for den sydlige del af området, Indre Aarhus Ø, er siden blevet udstukket i Aarhus Kommunes udviklingsplan for området. 

Mangfoldighed skal være en bærende værdi i udviklingen af bydelen med levende byrum, skole, sport- og fritids-faciliteter, kanaler, havnebassiner, erhverv med mere, lyder det blandt andet.  

Udviklingsplanen for Indre Aarhus Ø skaber byggemuligheder svarende til cirka 110.000 etagemeter samt yderligere op til 21.000 etagemeter til offentlige formål og/eller erhvervsformål på Pier 2 øst for Bestsellers kontorbyggeri. Kommende bebyggelse skal udformes som karréer, der trapper op fra fem etager mod kanalen og Kystvejen til op imod otte etager mod Bernhardt Jensens Boulevard. 

Bebyggelsen på Indre Aarhus Ø skal bestå af cirka 70 pct. boliger og 30 pct. øvrige anvendelser. 

På byggefelt B og C, hvor der forventeligt kan opføres henholdsvis cirka 14.000 og 15.000 etagemeter, skal der primært etableres boliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109