23948sdkhjf

48 energiløsninger til installationer og klimaskærm

Videncenter for energibesparelser i bygninger udgiver nu to nye kataloger med Energiløsninger til henholdsvis klimaskærm og installationer.
Videncentrets to nye kataloger til henholdsvis klimaskærm og installationer indeholder i alt 48 energiløsninger, ajourført til BR10. Løsningerne giver svar på, hvordan en bygning gøres mere energirigtig, hvad der kan spares, og hvordan arbejdet udføres korrekt.

De to nye kataloger er målrettet håndværkere, der arbejder med henholdsvis klimaskærm og installationer. Vagn Holk, Centerleder i Videncentret, forklarer:

- Vi har opdelt katalogerne i en klimaskærmsdel og installationsdel for at gøre det mere overskueligt for brugerne. Jeg vil dog gerne opfordre alle håndværkerne til, uanset faglig baggrund, at kigge i begge kataloger, for det kunne jo være, at man kunne lære noget. Tværfaglig indsigt er meget værdifuld, når man gennemfører en energirenovering. Det løfter både ens eget arbejde og det samlede resultat.

Konkrete værktøjer
Katalogerne dækker et bredt udsnit af konstruktioner og komponenter. De giver svar på, hvordan en bygning gøres mere energirigtig, hvor store besparelser der kan opnås, og hvordan arbejdet udføres korrekt.

Eksempelvis kan man bruge energiløsningerne til at beregne besparelsespotentialet for en konkret bygning, hvilket kan være en stor hjælp, når man skal overbevise bygningsejeren om, at det er en god ide at investere lidt ekstra i projektet.

Samtlige løsninger er illustreret med tegninger og indeholder en tjekliste, som trin for trin gennemgår, hvad man skal være opmærksom på, når man monterer nye installationer eller renoverer bygningsdele. Målet er at gøre det lettere at renovere energirigtigt.

- Vi har lagt stor vægt på at gøre de enkelte energiløsninger til et konkret værktøj, så fx en tømrer, der skal renovere en tagkonstruktion, nemt og hurtigt kan overskue, hvordan man samtidig nedbringer husets energiforbrug. Det er lige til at gå til, og har man brug for hjælp til beregningerne, kan man anvende beregneren på Videncentrets hjemmeside, forklarer Vagn Holk.

Videncentrets nye kataloger kan findes på www.byggeriogenergi.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083