23948sdkhjf

NCC-selskab sætter gang i byggeri under Universitetsbyen i Aarhus

Midt i decembermørket og julestemningen blev der for alvor sat gang i etableringen af den nye parkeringskælder til Universitetsbyen på det tidligere kommunehospital i Aarhus.

Ordren på kælderen blev meldt ud i sommer, og i mellemtiden er der blevet projekteret og arbejdet på at gøre grunden klar til selve byggeriet af kælderen. Arbejdet er en totalentreprise, og nu er NCC rykket ind med sit funderingsteam Hercules Fundering. Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

Opgaven udføres i to etaper, hvoraf den første etape nu er startet, og den anden etape udføres i 2023/2024.  

NCC vandt i juli 2020 totalentreprisen, som både omfatter parkeringskælderen og forlængelser af to tuneller mellem det tidligere kommunehospital ved Nørrebrogade og Universitetsparken på den modsatte side af vejen. Honoraret blev dengang oplyst til 79 mio. kr.

Samarbejde giver plads til flere biler

Gennem tidlig inddragelse, og dialog mellem bygherre, Forskningsfondens Ejendomsselskab (FEAS), og NCC, er det lykkedes at skabe et projekt, der opfylder bygherrens krav. Og undervejs i processen har projektet udviklet sig til cirka 160 pladser – 40 flere end først planlagt.

- Samlet set har det været en stor styrke, at vi og bygherre tidligt i arbejdet har fået vendt mange dele af entreprisen. Nu skal vi så gennemføre byggeriet, og det skal nok blive godt, siger områdedirektør Søren F. Andersen fra NCC i pressemeddelelsen.

Opgaven har stillet store krav til særligt byggegruben, fundering og betonkonstruktioner. I alle discipliner har der været flere løsningsforslag i spil, og den endelige udformning er valgt under hensyntagen til krav og ønsker, samt ikke mindst den logistiske påvirkning i forhold til de øvrige byggeaktiviteter på området, lyder det endvidere fra parterne.

Opgaven udføres i tæt samarbejde mellem NCC Beton & Råhus Vest og Hercules Fundering, der er en del af NCC.

Kommunehospitalet bliver til Universitetsbyen

Det tidligere Aarhus Kommunehospital blev overtaget af Feas i maj 2019 til en pris på cirka 800 mio. kr. Planerne for det nye 110.000 kvm campusområde er mange.

Bygningerne skal udover universitets- og forskningslokaler rumme studieboliger, mindre butikker, en børnehave samt øvrig erhvervsmæssig anvendelse.

De kommende studieboliger er således en del af et større puslespil, der udgør et udvidet campusområde for Aarhus Universitet, der er navngivet Universitetsbyen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156