23948sdkhjf

Tre på stribe: BAM vinder ny skoleopgave til 274 millioner

Det bliver totalentreprenøren BAM Danmark, der med underrådgiverne Nord Architects, BBP Arkitekter, ingeniørvirksomheden Norconsult og landskabsarkitekterne Bogl, skal opføre en skole i Kødbyen i København. 

BAM vandt udbuddet blandt tre prækvalificerede tilbudsgivere, skriver Københavns Kommune Økonomiforvaltning i en pressemeddelelse. 

Skolen i Kødbyen bliver tresporet med idrætshal og madskole til gavn for elever, lokalmiljø og københavnere, som kan få glæde af skolens faciliteter i fritiden. 

– Sammen med vores team af ingeniør- og arkitektrådgivere har vi lagt alle kræfter i at udvikle et projekt, der tilpasser sig Kødbyens eksisterende og særegne arkitektur, samtidig med at det opfylder krav og ønsker til mange forskellige funktioner for både skole- og fritidsbrug, udtaler Bo Svendsen, adm. direktør i BAM Danmark, i pressemeddelelsen.

Totalentreprise-tre på stribe

BAM Danmark har allerede vundet to nye skoler i København de seneste år. 

I september 2019 skolen på Sluseholmen sammen med med JJW Arkitekter, rådgivende ingeniørfirmaer AB Clausen og JL Engineering samt arkitektfirmaet Keingart og Thing Brandt Landskab. 

I november samme år gjaldt det så Københavns største skoleprojekt til dato, Arenakvarterets Skole med idrætshal og svømmehal. 

BAM vandt udbuddet på DGNB guld-projektet med en samlet entreprisesum på 448 mio. kr. Samlet er der afsat en anlægsbevilling på 771 mio. kr. til byggeriet, hvilket gjorde det til hovedstadens hidtil største skolebyggeri. 

Entreprenørselskabet vandt opgaven i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll Rådgivende Ingeniører.

Kontrakten med Bam er på 274 mio. kr. for opførelsen af skolen. 

Den samlede anlægsbevilling til skolen er på 516 mio. kr. til hele byggeriet, som er opdelt i tre entrepriser: Ombygning af ammoniakkøleanlæg i Kødbyen, byggemodning af grunden, en opgave Per Aarsleff udfører, og nu altså opførelsen af selve skolen.

Skolens udearealerne glider sammen med Kødbyen

Kødbyens skole placeres på hjørnet af Skelbækgade og Ingerslevsgade ud mod Dybbølsbro og bliver derved en markant og synlig afslutning på Den Hvide Kødby. Det var ifølge kommunen Bams forslag, der bedst balancerede forholdet mellem pris og kvalitet og favnede visionen om ”skolen i byen – byen i skolen”. 

Visionen med byggeriet er blandt andet, at skolen kommer til at indgå i en sammenhæng med Kødbyen, hvor udearealerne glider sammen med kvarteret. Skolegården bliver derfor åben for adgang udefra, ligesom skolens faciliteter også skal bruges til fritidsaktiviteter. 

Skolens hjerte bliver indgangshallen – et åbent rum, der forbinder alle etager og faciliteter med hinanden. Den arkitektoniske vision er gennemtænkt, så bygningen både kan være skole i dagtimerne og til fritids- og foreningsbrug resten af dagen. 

– Den (skolen, red.) bidrager til byudviklingen af det gamle Vesterbro og Kødbyen og opfylder visionen om, at vores byggerier skal have mange anvendelsesmuligheder. Nemlig skole og fritid under ét tag, så den kan bruges både af elever og af andre københavnere i fritiden, siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S) i pressemeddelelsen.

Fakta om skolebyggeriet i Kødbyen

  • Skolen i Kødbyen bliver en tresporet skole med madskole og idrætshal.
  • Madskolen, som indebærer eget produktionskøkken, er en vigtig del af den pædagogiske og arkitektoniske vision om, at skolen skal indgå i en bymæssig sammenhæng med Kødbyen.

  • 0.-3.-klasserne (indskoling) får til huse øverst i bygningen med udgang til udearealer på taget af bygningen.

  • 4.-6.-klasserne (mellemtrin) og 7.-9.-klasserne (udskoling) er midterst i bygningen med adgang til skolegården i niveau med det omgivende bykvarter.

  • Nederst i skolebygningen er blandt andet madskole og idrætshal placeret i tæt forbindelse med den omgivende by.

  • Kontrakten med BAM Danmark er på 274 mio. kr. for opførelsen af skolen.

  • Den samlede anlægsbevilling er på 516 mio. kr. til hele byggeriet, som er opdelt i tre entrepriser: Ombygning af ammoniakkøleanlæg i Kødbyen, byggemodning af grunden, herunder miljøsanering, nedrivninger med idere, og nu opførelsen af selve skolen.
  • Byggeriet forventes at begynde i maj 2022 og forventes at stå færdigt i maj 2024, så eleverne kan rykke ind til skolestart i august 2024.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125