23948sdkhjf

Femern-entreprenør indgår ny overenskomst med kædeansvar

Teknisk Landsforbund (TL) og HK Privat har indgået overenskomst med den hollandske hovedentreprenør på Femern-forbindelsen, Fehmarn Belt Contractors (FBC). 

Og det er første gang, at en overenskomst sikrer kædeansvar på funktionærområdet, fremhæver TL og HK Privat i en pressemeddelelse . 

– Det er et stort gennembrud, siger Lene Ertner, regionsformand for TL Sjælland, i meddelelsen. 

– Vi har sikret ordentlige arbejdsvilkår for vores medlemmer, der ansættes på Femern, og vi har sikret kædeansvar, så de ikke skal frygte social dumping fra underentreprenører og vikarbureauer, fortsætter hun.

Følger efter aftale på timelønsområdet  

I september 2020 indgik FBC overenskomst på timelønsområdet. Det skete samme dag som firmaet skulle møde 3F og de øvrige fagforbund på timelønsområdet til en faglig voldgift. 

– Vi er glade for, at også funktionærområdet nu er sikret ordentlige arbejdsvilkår på Femern-forbindelsen. Samtidig har vi lagt kimen til flere fælles overenskomster, som vi håber, andre byggevirksomheder vil tilslutte sig, siger Lasse Thorn, formand for HK Privat Sjælland. 

Med et budget på mere end 50 mia. kr. er Femern-forbindelsen Danmarks største og dyreste anlægsprojekt nogensinde. 

Inden de to overenskomster havde der ikke været overenskomst på byggeriet, og arbejdsforholdene for de maskinførere og bygningsarbejdere, der arbejder med den dansk-tyske forbindelse, har tidligere fået hård kritik fra fagbevægelsen og Christiansborg.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157